szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly december végén volt utoljára annyira sok koronavírus miatti haláleset egy nap alatt, mint most. A kórházban ápoltak száma is rohamosan nő.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

152-vel nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma, már 15 476 életet követelt a járvány – derül ki a járványügyi tájékoztató honlapra feltöltött adatokból. Ennyire sok áldozat egy napon belül utoljára 2020. december 22-én volt.

A kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma hetek óta meredeken nő, ez a trend folytatódott most is.

A friss jelentés szerint az egy nappal ezelőttinél 187-tel több ember, összesen 6554 beteg van kórházban, közülük az egy nappal korábbinál 17-tel többen, 639-en vannak lélegeztetőgépen. Az egy héttel ezelőttinél 1718-cal többen vannak most kórházban.

A lélegeztetőgépen kezeltek száma pedig már a második hullám 674-es csúcsát közelíti, a mostaninál 2020. december 9-én volt utoljára rosszabb, két nappal az után, hogy az egész járvány alatti legmagasabb értékről csökkenni kezdett.

30 794 teszt elvégzésével 6278 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak, ez azt jelenti, hogy a tesztek 20,4 százaléka lett pozitív. Egy nap alatt ennyire sok új fertőzött utoljára 2020. december 5-én volt. Az adatszolgáltatás héten belüli hullámzása miatt ezt azzal érdemes összevetni, hogy múlt csütörtökön 4385 új fertőzöttről adtak hírt. Az utoljára február 16-án történt meg, hogy az új fertőzöttek napi száma alacsonyabb volt, mint az előző hét azonos napján.

Eközben 1921 embert minősítettek gyógyultnak, így az aktív esetszám 4202 fővel nőtt, 102 566-ra. Ennyire magas ez a mutató utoljára január 26-án volt.

Az oltást tegnap 27 406 ember kapta meg, összesen már 785 440-en. 13 785-en vannak, akiknek tegnap beadták a második oltást is, velük együtt 267 153-ra nőtt azoknak a száma, akik mindkét dózist megkapták már.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

Elszántság és kreativitás

Elszántság és kreativitás

Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot

Tovább drágulhat a gyümölcs, a fagy elvitte a barackot