Orbán Viktor unalmas lett
Itthon

Orbán Viktor unalmas lett

A miniszterelnök idei évértékelője minden erőlködés nélkül lett felejthető, minden eleménél azt érezhette hallgatósága, hogy „ezt már hallottam”, „ezt mintha már mondta volna.” Borítékolható volt, hogy egy kis szocialista rémkormányok-ozás után jönnek az elért, vélt vagy valós sikerek, Soros György mellett elrejt néhány humorbonbont is, ahogyan a honi ellenzék is megkapja a magáét. Nincs új a Várkert Bazár többszörösen átadott falai között. Innovációnak nyoma sincs, de nem is igényli tábora.

Itthon

Szili és Lomnici az új alkotmányról tárgyaltak

A Magyar Köztársaság az egyetlen rendszerváltó ország, ahol nem született új alkotmány - jelentette ki Szili Katalin házelnök a Lomnici Zoltán főbíróval a Legfelsőbb Bíróságon (LB) kedden folytatott megbeszélését követően.

Itthon

A szemétre hajtanak

A Forma-1 mogyoródi futamának közönsége szemetel. Nagy szerencséje ez a hulladékgyűjtésből élő vállalkozásoknak, amelyek összekaptak azon, melyikük mire jogosult.

Itthon

Felfüggesztenék Papcsák Ferenc mentelmi jogát

A mentelmi bizottság kedden kezdeményezte a fideszes Papcsák Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését, mert a legfőbb ügyész magánokirat-hamisítás gyanújával büntetőeljárást kezdeményez ellene. Az Országgyűlésnek 30 napon belül kell döntenie arról, hogy felfüggeszti-e a képviselő mentelmi jogát.

Itthon

Átadták a Budapest Stadion autóbusz-pályaudvart

Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kedden átadta a Budapest Stadion autóbusz-pályaudvart. Az autóbusz-állomás - a sportaréna beruházásánakrészeként - egymilliárd forintjába került a költségvetésnek.

Itthon

Brókerbotrány: vallomást tett az elfogott szír férfi?

A Magyar Televízió Híradója szerint hétfőn beismerő vallomást tett a múlt csütörtökön a elfogott, sikkasztással gyanúsított szír férfi. A rendőrség nem kommentálta az értesülést. Közben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kötelezte a K and H Equities Rt-t, hogy zárja le a halasztott fizetési ügyleteket, és erről tegyen jelentést a felügyeletnek.

Itthon

Irak: terv szerint lép működésbe a nemzetközi hadosztály

A lengyel vezetésű nemzetközi hadosztály a terveknek megfelelően szeptember 15-re eléri a készenléti szintet a felelősségi övezetben; az erők 90 százaléka már Irakban van - közölte az MTI-vel Tokovitz József ezredes, aki Magyarországot képviseli a térségért felelős amerikai középső parancsnokságon a floridai Tampában. Az ezredes fenntartással fogadta a The Washington Post értesülését, miszerint a merényletek miatt elhalasztják a felelősség átadását a nemzetközi hadosztálynak.

Itthon

Szerdán döntenek az adócsökkentés módjáról

Konszenzusos megállapodás nélkül ért véget a személyi jövedelemadó jövő évi csökkentéséről szóló hétfői szakértő egyeztetés. A kidolgozott javaslatok közül a miniszterelnök és a két koalíciós pártelnök feltehetően szerdán, közösen hozza meg a végső döntést - tudta meg az MTI.

Itthon

Nagy-Britannia: David Kelly özvegye is tanúvallomást tett

A másfél hónapja öngyilkosságot elkövetett brit kormányzati tanácsadó, David Kelly özvegye hétfői bizottsági meghallgatásán lesújtóan nyilatkozott a kormány férjével szembeni magatartásáról. Tony Blair brit kormányfő PR-tanácsadója, az ügy egyik kulcsszereplője pénteken jelentette be lemondását.

Itthon

Jászladányi évnyitó: a polgármester megbélyegzésről beszél

A jászladányi polgármester – az önkormányzat és a helyi alapítványi általános iskola tanévnyitójának alkalmából – közölte, Jászladányt az országos politika megbélyegzi, s a település ugyanúgy előítéletekkel küszködik, mint a többségi társadalommal szemben a romák. A sajtó képviselőinek egy részét kérésük ellenére sem engedték be az iskolai ünnepség helyszínére.

Itthon

Brókerbotrány: előzetesben a pénzmosással gyanúsított szíriai férfi

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság E. A. Hassan szír állampolgárt, akit az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Kulcsár Attila és társai ellen sikkasztás miatt indult büntetőügyben üzletszerűen, különösen nagy értéket meghaladó pénzmosással gyanúsít.

Itthon

Taszári kiképzés: hamarosan megérkezhet a hivatalos felkérés

Az Egyesült Államok és Magyarország között előzetes diplomáciai konzultációk voltak arról az amerikai kezdeményezésről, hogy a magyar kormány hogyan viszonyulna iraki rendőrök esetleges taszári kiképzéséhez - közölte Simonyi András washingtoni magyar nagykövet, aki nem zárta ki, hogy az előzetes egyeztetések nyomán már a közeli jövőben hivatalos amerikai kérés érkezhet Magyarországra.

Itthon

Jászladány: javaslat a két iskola szétköltözésére

Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet vezetője azt javasolja, költözzön el az önkormányzati iskola épületéből a jászladányi alapítványi oktatási intézmény, s ez megszüntetné a "nyilvános szegregációt".

Itthon

A Fővárosi Főügyészség elutasította Keller panaszait

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön elutasította a közpénzügyi államtitkár panaszait a Magyar Fejlesztési Bank Rt. (MFB) illetve a martinsalakos házak ügyében. Keller azonban nem hagyja annyiban; kijelentette: az előző kormány idején történt visszaélések további vizsgálatára lehetőséget nyújthat még a pótmagánvád, a polgári per és a parlamenti interpelláció intézménye is.

Itthon

Gy. Németh csalással vádolja a MeH előző vezetését

Az előző kormányciklus alatt a Miniszterelnöki Hivatal a piszkos ügyek hivatala volt – mondta Gy. Németh Erzsébet, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője a Divatcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön. A Fidesz jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Itthon

Továbbra is hetente ülésezik az Országgyűlés

Ősztől változatlanul hetente ülésezik az Országgyűlés - közölte Szili Katalin házelnök a négy parlamenti frakció képviselőivel történt megbeszélése után csütörtökön, a Parlamentben.

Itthon

Előzetes letartóztatásban a Nyugati téri robbantó

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön azt a 20 éves nagykátai fiatalembert, akinek hétfőn felrobbant a hátizsákja a 6-os villamoson, a Nyugati pályaudvar előtt. Az előzetes letartóztatást azért indítványozta a VI-VII. kerületi ügyészség, mert feltételezhető volt, hogy a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya miatt a fiatalember kivonná magát az eljárás alól.

Itthon

Gyanúsítottként hallgatnák ki Szász Károlyt?

Az ORFK sajtóosztálya a hvg.hu-nak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta azt a lapértesülést, miszerint a Keller László államtitkár feljelentése után indított nyomozás keretében az ORFK a szeptember 8-án kezdődő héten gyanúsítottként akarja kihallgatni Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét.

Itthon

KSH: csökkent a közúti balesetek száma

Az idén az első félévben 8.543 személyi sérüléses baleset történt a közutakon, 4,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálos balesetek száma mintegy 10 százalékkal 466-ra, a súlyos sérüléses baleseteké 8 százalékkal 2.895-re, a könnyű sérüléseseké pedig 2,3 százalékkal 5.182-re csökkent a megelőző év azonos időszakához viszonyítva.

Nyomoz a rendőrség a Hajdúsámsonnál talált kutyatetemek miatt

Nyomoz a rendőrség a Hajdúsámsonnál talált kutyatetemek miatt

Szellemhajót sodort a partra a Dennis vihar Írországnál

Szellemhajót sodort a partra a Dennis vihar Írországnál

Forma–1-től az atlétikai világbajnokságig – ezeket a sporteseményeket halasztották el a koronavírus miatt

Forma–1-től az atlétikai világbajnokságig – ezeket a sporteseményeket halasztották el a koronavírus miatt

Hatékonyabb lehet a leukémia kezelése egy magyar kutatásnak köszönhetően

Hatékonyabb lehet a leukémia kezelése egy magyar kutatásnak köszönhetően

Az unióban nem értik, miért élünk Mucsán

Az unióban nem értik, miért élünk Mucsán

Bemutatták a klímavédelmi akciótervet: sok minden nem derült ki, de lesz egy új hatóság

Bemutatták a klímavédelmi akciótervet: sok minden nem derült ki, de lesz egy új hatóság

Nálunk még az „új autó” is öreg, a behozott kocsik 60 százaléka tíz év feletti

Nálunk még az „új autó” is öreg, a behozott kocsik 60 százaléka tíz év feletti

Marabu Féknyúz: Nicsak, kit idéz Orbán?

Marabu Féknyúz: Nicsak, kit idéz Orbán?

Hadházy: Csak két vállalható út áll az ellenzék előtt

Hadházy: Csak két vállalható út áll az ellenzék előtt

Első meccsén kikapott Fucsovics Marseille-ben

Első meccsén kikapott Fucsovics Marseille-ben

Elnézést kért a Ryanair a Ferihegyen veszteglő utasoktól

Elnézést kért a Ryanair a Ferihegyen veszteglő utasoktól

A címlapról ajánljuk