Itthon

Fokozott készültséggel várja az ORFK az iraki háborút

A rendőrség az iraki válság miatt megerősíti a Ferihegyi repülőtéret, egyes közlekedési csomópontokat, középületeket, a MOL Rt.-t, a Paksi Atomerőművet, valamint a válságban érintett országok diplomáciai képviseleteit.

Itthon

Orbán: a kormány a háború oldalán áll; Gál J. Zoltán: Magyarország nem részese a konfliktusnak

Orbán Viktor kifogásolja, hogy miközben "Magyarország polgárainak 92 százaléka békepárti", a kormány a háború oldalára áll. A volt miniszterelnök elképzelhetőnek nevezte, hogy a Fidesz az ügyben politikai vitanap megtartását kezdeményezi a Házban. A kormányszóvivő szerint hazánk "nem részese ennek a konfliktusnak, nem visel háborút és nem is fog".

Itthon

Óvás a cigány önkormányzati elnökválasztás ellen

A Fővárosi Bíróságon támadta meg az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) március 12-i alakuló ülésén született döntéseket a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ). A szervezet szerette volna elérni, hogy ismételjék meg az alakuló ülést, ám erről nem tudott megegyezni a Demokratikus Roma Koalíció két másik tagjával. Az OCÖ új elnöke soron kívüli elbírálást kér a bíróságtól, hogy az önkormányzat elkezdhesse végre az érdemi munkát, ám az óvás miatt a mára tervezett átadás-átvétel sem történt meg a régi és az új vezetőség között.

Itthon

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Princz Gábort

Princz Gábort hűtlen kezeléssel gyanúsítja a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Budai Hengermalom Rt. egy üzletrészének megvásárlásával kapcsolatban. A gyanúsítás szerint az üzletrészt 300 millió forintért vásárolta meg a Postabank és Takarékpénztár Rt. - amelynek elnök-vezérigazgatója Princz Gábor volt -, holott az a szakértő szerint mindössze 179 millió forintot ért.

Itthon

Használhatják a magyar légteret az Irakba tartó repülőgépek

Használhatják a magyar légteret azok a repülőgépek, amelyek az Irakkal szembeni ENSZ-határozatok kikényszerítését hajtják végre - foglalt állást a kormány vasárnap. A Fidesz továbbra is NATO- vagy uniós felhatalmazást tart szükségesnek a magyar légtér és utak átengedéséhez egy esetleges iraki akcióval összefüggésben, az MDF alkotmánysértőnek tartja a kormány lépését.

Itthon

A kormány saját hatáskörében dönt az amerikai és brit légtérhasználati kérésről

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia a magyar légtér és a kijelölt repülőterek átengedését kéri Magyarországtól, hogy kikényszeríthesse az ENSZ Irakkal kapcsolatos határozatainak végrehajtását – számolt be Kovács László külügyminiszter azt követően, hogy pártközi megbeszélést tartottak az ügyben. Az egyeztetésen a Fidesz nem képviseltette magát.

Itthon

Március 15.: "az uniós tagság 1848 eszméinek a megvalósulása"

Az 1848-as forradalom és az európai uniós népszavazás között vontak párhuzamot a kormánypárti szónokok szombaton, amikor a március 15-ei ünnepségeken úgy fogalmaztak, hogy Magyarország ma - csakúgy, mint 155 évvel ezelőtt - sorsfordító időket él. A Fidesz március 15. alkalmából tartott rendezvényén Pokorni Zoltán rámutatott: "a népszavazás csak afféle fügefalevél, a felelősség eltolásának, áthárításának álságos gesztusa", ha a kormány nem nyújt segítséget ahhoz, hogy valamennyi magyar ember személyes és felelős döntése alapján hozza meg döntését.

Itthon

Tettlegesség a cigány önkormányzati elnökválasztás után

Pénteken óvást nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz az új Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki testületének megválasztása ellen a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) - közölte Kövesi Vilmos, a CSZOSZ alelnöke, miután szerdai alakuló ülésén Horváth Aladárt, a Demokratikus Roma Koalíció (DRK) vezetőjét választotta a testület elnökévé az OCÖ. Csütörtökön az egyik, a tegnap a CSZOSZ oldalán alulmaradt képviselő tettleg bántalmazta a másik tömörüléshez tartozó képviselőtársát, akit kórházban ápolnak; a rendőrség vizsgálatot indított.

Itthon

Átlagosan tíz százalékkal drágul több gyógyszer áprilistól

Április 1-től a társadalombiztosítás által nem támogatott gyógyszerek körében 108 készítmény ára emelkedik vagy csökken, és mintegy 1700 homeopátiás készítmény kapható majd drágábban a patikákban. Az áremelkedés mértéke átlagosan tíz százalékos lesz.

Itthon

Benyújtotta keresetét az Alkotmánybírósághoz a katolikus egyház

Csütörtökön benyújtotta keresetét az Alkotmánybírósághoz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a szociális törvény módosítása miatt. A testület úgy ítéli meg, hogy a szociális törvény diszkriminatív az egyházakkal szemben - közölte Veres András püspök, a konferencia titkára.

Itthon

Mulasztás miatt kerültek pornográf képek egy iskolai CD-re

Nem számítógépes vírus következtében kerültek a pornófelvételek a kecskeméti pedagógiai intézetet bemutató CD-re, hanem belső mulasztások sorozata következtében - állapította meg az intézmény fenntartója, amely az ügyben fegyelmi vizsgálatot javasol. A pedagógiai intézet vezetője, aki az ügyben a rendőrségi feljelentést tette, kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Itthon

Influenzajárvány van országszerte

Országos influenzajárvány kezdetét jelzik az epidemiológiai központhoz 14 megyéből és a fővárosból érkezett adatok, amelyek szerint csaknem 77 ezren fordultak orvoshoz ilyen megbetegedéssel az elmúlt héten. 188 embert szállítottak kórházba influenza miatt, több mint 6 ezer a szövődményes esetek száma.

Itthon

Meggyilkolták Zoran Gyingyics szerb miniszterelnököt

Két lövéssel meggyilkolták Zoran Gyingyics szerb miniszterelnököt szerdán kora délután a belgrádi miniszterelnöki hivatal előtt. A hatóságok azonnal őrizetbe vettek két főt, akiknél szemtanúk pisztolyt láttak. Szerbiában háromnapos gyászt hirdetett a kormány, s rendkívüli állapotot rendelt el a köztársasági elnök funkcióját gyakorló parlamenti elnök.

Itthon

Egyetértés van a koalícióban az uniós miniszteri tisztségről

A koalíciós pártok között további egyeztetések tárgyát képezi majd a számításba jöhető, később létrejövő uniós posztok felosztása - derült ki az MSZP és az SZDSZ között tartott koalíciós egyeztetést követően. A tárgyalás témája az új, európai uniós kérdésekben koordináló tárca nélküli miniszteri poszt feladatkörének meghatározása volt; kormányátalakításról nem esett szó, mivel arra május előtt nem kerül sor.

Itthon

Ellenzék nélkül is vizsgálódik a honvédelmi bizottság

Az ellenzék távollétében vizsgálódott az Országgyűlés Honvédelmi Bizottsága a február 20-i amerikai légtérhasználattal kapcsolatban keddi ülésén, a Fidesz és az MDF képviselői ugyanis kivonultak a tanácskozásról, mert szerintük külön vizsgálóbizottságnak kellene lefolytatnia az ellenőrzést. A bizottság szocialista elnöke szerint a vizsgálatot az ellenzék nélkül is befejezik.

Itthon

Tizenöt fős elnöksége lesz az MSZP-nek

Kovács Lászlót elnök-, Szili Katalint elnökhelyettes-jelöltként hallgatja meg az MSZP vezető tisztségviselőit a március végi kongresszusra jelölő bizottsága, amely keddi ülésén úgy döntött, tizenöt fős elnökség megválasztását javasolja a párt legfőbb fórumának. Az MSZP-ben érvényben lévő, úgynevezett ifjúsági és női kvótáknak megfelelően az elnökségnek legalább három-három, harmincöt éven aluli illetve nő tagja lesz.

Itthon

Fidesz: a romló gazdasági mutatók bizonytalanságot eredményeznek

A kormánypárti vezérszónokok Magyarország uniós csatlakozásának jelentőségét, az ellenzékiek viszont a romló gazdasági mutatókat és az ezzel járó bizonytalanságot állították középpontba a parlament keddi, a kormányzat tevékenységéről szóló politikai vitájában, amelyet Sodródó kormányzat, bizonytalan jövő? címmel rendeztek a Fidesz kezdeményezésére.

Sok kínai cég is profitál Trump koronavírus-segélyéből

Sok kínai cég is profitál Trump koronavírus-segélyéből

Orosz hackerek törhették fel a volt brit külkereskedelmi miniszter e-mail-fiókját

Orosz hackerek törhették fel a volt brit külkereskedelmi miniszter e-mail-fiókját

200 ezer autótól kellene nagyon gyorsan megszabadulnia a Hertznek

200 ezer autótól kellene nagyon gyorsan megszabadulnia a Hertznek

Járulék-, bér- és rezsitámogatás menthetné meg a fesztiválipart

Járulék-, bér- és rezsitámogatás menthetné meg a fesztiválipart

Ismét kéri a Szigeten lebukott holland dílerek letartóztatását az ügyészség

Ismét kéri a Szigeten lebukott holland dílerek letartóztatását az ügyészség

Bozóttüzek tombolnak Kaliforniában, 8 ezer embert kellett evakuálni

Bozóttüzek tombolnak Kaliforniában, 8 ezer embert kellett evakuálni

Meghalt egy épülő házról lezuhanó ember Gyömrőn

Meghalt egy épülő házról lezuhanó ember Gyömrőn

Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

Itt a Samsung idei legerősebb telefonjának hivatalos videója

A címlapról ajánljuk