szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új munkahelyek létesítésének támogatására 1,8 milliárd forintot hagyott jóvá a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete, továbbá 200 millió forinttal kívánja támogatni a magas hozzáadott értéket előállító új munkahelyeket. Tavaly 1815 munkahelyet támogattak.

A testület a nagyberuházások tárgyi eszközfejlesztésére, mástámogatások kiegészítésére a 2007-es keret terhére 500 millió forintot, a 2008-as keret terhére 200 millió forintot hagyott jóvá - olvasható a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján.

A munkaerőpiaci válsághelyzetek rendezéséhez, a foglalkoztatási szerkezetváltás elősegítéséhez 700 millió forint támogatás használható fel.

Az új munkahelyek létesítését a múlt évben is 1,8 milliárd forinttal támogatta az alap. Ennek segítségével 99 pályázó 1815 munkahely létesítéséhez kapott támogatást.

A program évek óta igen népszerű a munkáltatók körében. A 2005-ös évben 1,5 milliárd forint állt rendelkezésre, ebből 68 munkáltató 1704 munkahely létesítéséhez kapott segítséget. Az ezt megelőző három évben 3,6 milliárd, 5,6 milliárd, illetve 2 milliárd forintot fordíthattak a támogatásra. Ezekben az években 3600, 5500, valamint 2200 új munkahely létesítését vállalták a támogatott pályázók.

A múlt évben a pályázók munkahelyenként alapesetben 800 ezer forint támogatást nyerhettek el. Ennél magasabb lehetett a hátrányos helyzetű térségekből, településekről pályázók támogatása, és kiegészíthető volt a támogatási összeg azzal is, ha a pályázó regisztrált álláskereső foglalkoztatását vállalta, vagy szerepet vállalt a romák foglalkoztatásának javításában.

A pályázónak legalább öt új munkahely létesítését kellett vállalnia, illetve azt, hogy a támogatással létrehozott kapacitást, szolgáltatást legalább öt évig fenntartja. A vállalt létszámot a vállalati kategóriától függően 2-3 évig kell foglalkoztatni.

Pályázónként legfeljebb 80 millió forintot nyerhettek el, de hátrányos helyzetű térségekben, településeken ez a határ 160 millió forint volt. Aki több mint 300 új munkahely létesítését vállalta, a munkaerőpiaci helyzet alapján további legfeljebb 100 millió forintos támogatáshoz is hozzájuthatott.

hvg.hu Karrier

Tanácsok munkahelyváltásra készülőknek

Szakmát váltani nehéz, olykor mégis elkerülhetetlen. A szakmaváltásnak olykor lehet belső oka: például az Erickson által leírt életközépi válság, amikor az ember élete derekán úgy érzi, valami újba kell kezdenie. Ugyanakkor a külső kényszer sem ritka: a gazdasági élet ingadozásai, változásai is parancsolóan hatnak.

MTI Karrier

Több tízezer fővel nőhet a foglalkoztatás a versenyszektorban

A tavalyi 32 ezer fős bővülés után idén 33 ezerrel nőhet a foglalkoztatás a versenyszektorban - mondta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, ismertetve a szaktárca és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös felmérésén alapuló munkaerőpiaci prognózist.

MTI Karrier

A munkanélküliek száma 55 ezerre nőtt Borsodban

Emelkedett a nyilvántartott munkanélküliek száma az elmúlt év utolsó hónapjában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a megyei munkaügyi központ kirendeltségein több mint 55 ezer állástalant regisztráltak.

MTI Karrier

Munkahely-teremtési rekord Németországban

Németországban tavaly - 2000 óta - a legnagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, a statisztikai hivatal adatai szerint 2006-ban 258 ezer új munkahely jött létre.

MTI Karrier

Szervezetek a munkahelyteremtésért

Közel 130 közreműködő szervezet vesz részt a Békés Megyei Munkaügyi Központ által a térség foglalkozatási helyzetének javítását célzó programban - közölte a központ vezetője.

Szalai Attila: Már az első összecsapáson meg szeretnénk mutatni, mire vagyunk képesek

Szalai Attila: Már az első összecsapáson meg szeretnénk mutatni, mire vagyunk képesek

20 milliót szakítottak az unokázós csalók, de elkapták őket - videó

20 milliót szakítottak az unokázós csalók, de elkapták őket - videó

Belföldi járatokat indít a WizzAir az Egyesült Királyságban

Belföldi járatokat indít a WizzAir az Egyesült Királyságban