Nem lesz könnyű éve a közszférának, de a versenyszférában sem rózsás a helyzet. Értesülések szerint a fegyveres szervek hivatásos állományánál cafeteria rendszert vezetnek be, amelynek célja a 13. havi illetmény elvonását követő keresetkiesés kompenzációja. A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete is kiegyezne egy ilyen cafeteria rendszerrel. A két szektor "játékszabályai" azonban nem azonosak.

A TMRSZ honlapján fellelhető közlemény és a HR Portal értesülései szerint a fegyveres szerveknél (a hivatásos szolgálati jogviszonyban állókra vonatkozó törvény hatálya alá tartozók körében, akik esetében hasonló juttatások vannak, mint a köztisztviselőknél) most cafeteria rendszert vezetnek be, amelynek célja a 13. havi illetmény elvonása következtében történő keresetkiesés valamilyen mértékű kompenzációja, materiális juttatások formájában történő visszapótlása. Tóth Gábor, az SZMM Munkaügyi Kapcsolatok és Bérpolitikai Főosztály főosztályvezetője is megerősítette ezt az információt: mivel az IRM megállapodott a szakszervezetekkel, így náluk valószínűleg a közeljövőben cafeteria rendszert vezetnek be. Ennek kidolgozására január 31-ig kaptak időt a szakemberek - számolt be a főosztályvezető.

Marad a közszolgák kompenzációja

Nem kell hozzányúlni a közszférával kötött bérmegállapodáshoz - mondta Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Szerinte a súlyosbodó gazdasági helyzet ellenére sincs ok arra, hogy a Közszolgálati Sztrájkbizottsággal egy hónapja kötött kompenzációs megállapodást újragondolják, a benne foglaltak tarthatók. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke kedden vetette fel, hogy a kormánynak felül kellene vizsgálnia a közszféra 13. havi bérével kapcsolatos decemberi álláspontját. Szerintük a kormány a parlament megkerülésével fordított 120 milliárd forintot a 13. havi bérkiesés kompenzációjára.

Éleződő konfliktus a köz- és versenyszféra között

Bérstop és a 13. havi illetmény felfüggesztése sújtja a közszférát. De versenyszférában sem rózsás a helyzet, hiszen nem kötelező érvényű az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ajánlása szerinti 3-5 százalék körüli bérfejlesztés, ráadásul egyelőre annak is örülni kell, ha nem bocsátják el az embert.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője kijelentése sem segíti a két szféra kapcsolatát: szerinte ugyanis többek között a 13. havi illetmény elvételének kompenzációja, s a közszféra fizetéseinek a 4,5 százalékos emelése borította föl a költségvetést. Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elnöke és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság vezetője ezt cáfolva nyomatékosította: nincs 4,5 százalékos bérfejlesztési megállapodás a közszférában. A közszolgák bére nem hogy nem emelkedik, összességében nominálisan is csökken. (A 180 ezer forintnál nem többet keresők továbbra is megkapják a 13. havi fizetésüket, ám kompenzáció néven. Az e szint fölött keresők csak 15 ezer forintot kapnak). Az SZDSZ követelése a bérstopról tehát már meg is valósult, sőt túl is teljesült - közölte a SZEF elnöke.

Sajátos helyzet van, 13. havi juttatás nincs a közszférában

Az  új szabály szerint 2009-ben nem fizetik ki a 13. havi bért a közszférában, erre legközelebb 2010 decemberében kerülhet sor. A bírák és az Állami Számvevőszék dolgozói azért mentesülhettek a 13. havi bér elvétele alól, mert esetükben kétharmados támogatást igényelt volna a szabályok megváltoztatása. Ezek viszont gépi szavazással 206 igen és 174 nem, illetve 209 igen, 171 nem mellett nem kaptak kétharmados többséget.

Dr. Tóth Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) Munkaügyi Kapcsolatok és Bérpolitikai Főosztály főosztályvezetője erre úgy reagált, hogy sajátos helyzet van abból a szempontból, hogy a kialakult pénzügyi-gazdasági körülmények között a kormány kénytelen volt törvényjavaslatban kezdeményezni a 13. havi illetmények fizetésének a felfüggesztését is a közszférában egy évre.

Hogy fog kinézni a közszféra cafeteria rendszere a rendőrségnél?

Tartalmi partnerünk a HR Portál. A cikk folytatásáért kattintson ide.

Karrier

Hogyan távolítják el a nemkívánatos dolgozókat?

Együttműködésre képtelen, összeférhetetlen dolgozó mérgezi a légkört munkahelyén? Jó tudni, hogy ezért akár fel is mondhat neki a munkáltató, az ideges munkatársakkal ugyanis nem halad a munka. De mi számít összeférhetetlen magatartásnak? Mikor jelent az összeférhetetlenség csupán kibúvót, hogy a munkáltató megszabadulhasson a nemkívánatos kollégától?

Karrier

Kiszerveznek, mi lesz velem?

Milyen változásokat hozhat az érintett munkavállalók életében az outsourcing? Mennyire lesznek elkötelezettek a változtatásra? Sorozatunk második részében erre keressük a választ.

6 méter hosszú, 91 kilós kígyók okoznak egyre nagyobb kalamajkát az USA-ban

6 méter hosszú, 91 kilós kígyók okoznak egyre nagyobb kalamajkát az USA-ban

Az adóhivatal egymilliárd forintot fizet Mészáros Lőrinc volt jobbkeze cégének

Az adóhivatal egymilliárd forintot fizet Mészáros Lőrinc volt jobbkeze cégének

Az első teljesen külföldi tulajdonú autógyár Kínában a Tesláé, és támogatnák az autóit is

Az első teljesen külföldi tulajdonú autógyár Kínában a Tesláé, és támogatnák az autóit is

Már gyártják a VW unikum kabrió divatterepjáróját

Már gyártják a VW unikum kabrió divatterepjáróját

Két villogó rendőrautó állt a kispesti önkormányzat előtt

Két villogó rendőrautó állt a kispesti önkormányzat előtt

Ebben a válásban senki sem hibás semmiért, de pocskondiázzák egymást

Ebben a válásban senki sem hibás semmiért, de pocskondiázzák egymást