hvg.hu Vállalkozás

Vevőcsalogató garanciák

Mennyit ér a visszafizetési garancia termék vagy szolgáltatás esetében? Hány valódi vásárlót hozhat a cégnek ez a módszer? Wolf Gábor, a hvg.hu marketingszakértője sokkal nagyobb a vevőcsalógató ereje van ennek a marketingeszköznek, mint a legtöbb cég azt gondolná.

MTI Karrier

Nincs uniós megállapodás a munkaidő-irányelvről

Továbbra sem tudtak megállapodni az Európai Unió tagországainak munkaügyi miniszterei a munkaidővel kapcsolatos közösségi jogszabály felülvizsgálatának részleteiben, miután több állam mereven ragaszkodik ahhoz, hogy a rendszer alól legyenek tartós kivételek.

MTI Karrier

Belgium egyszerűsíti a kelet-európaiak munkavállalását

A belga kormány csütörtökön bejelentette, hogy egyes, nehezen betölthető szakmákra vonatkozóan könnyíti az unió új tagországaiból érkező szakemberek, köztük építészmérmnökök, könyvelők, számítástechnikai szakemberek munkavállalási engedélyeinek megadását.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan lehet hatékonyan reklámozni egy weboldalt?

Tilos másolni a konkurenciát, célszerű a cég profiljához leginkább illeszkedő hirdetési eszközt választani. Előtte azonban nem árt tájékozódni. Cikkünkben összegyűjtöttük a jelenleg ismert összes látogatottságnövelő módszert, kiderül, hogy az egyes technikákat kinek és mikor érdemes alkalmazni, hogy honlapján a lehetséges maximumra növelje a látogatók számát.

MTI Vállalkozás

Színlelt szerződések: elpártolnak a befektetők?

A befektetők általában nem vállalják a színlelt szerződésekkel kapcsolatos rizikót, ezért nem fektetnek be olyan kisvállalkozásba, amelynél fennáll ez a veszély. Az Amerikai Kereskedelmi és Iparkamara szerint azonban nics sok választása a kkv-knak,

hvg.hu Karrier

Tippek eredményes munkatalálkozók megszervezéséhez

A találkozók célja a munkavégzés. Legyen ez akár a feladatok koordinálása, információcsere, döntéshozás vagy spontán ötletek gyűjtése, a találkozón való részvételtől eredményt várunk. Tippek és tanácsok a HVG Könyvek kiadásában megjelent Projektmenedzsment című könyvből.

hvg.hu Vállalkozás

Egységes e-piactér alakul

Egységes európai elektronikus piactérre épülő nyitott platformú üzleti tartalomfejlesztésre vállalkozott a SEAMLESS elnevezésű, 15 országot képviselő nemzetközi konzorcium, amelynek a T-Online Magyarország Zrt. is tagja.

MTI Vállalkozás

Nem indulhat csődeljárás egyéni vállalkozók ellen

A július elsejétől hatályba lépő csődtörvény módosítás igazi nyertesei a bankok és a rosszhiszemű adósok - köztük az egyéni vállalkozók lehetnek - hangzott el az Euler Hermes hitelbiztosító cég által rendezett hitelezővédelmi konferencián.

MTI Vállalkozás

Több a nyereséges vállalkozó, mint a bevallott profit

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei egyéni vállalkozók száma 15 ezer körüli. Döntő többségük tételesen elszámolt jövedelmével. A bevallásokból kiderült, hogy az adózó vállálkozók közül több vallotta magát nyereségesnek, mint amennyi az elszámolt profit összege volt.

MTI Vállalkozás

Kényszerpálya, véletlen vagy tudatos választás?

A nők jelentős része kényszerből lesz vállalkozó, sokan közülük munkanélkülivé válásuk után választják az "önállósodást". Laczkó Zsuzsa, a SEED Alapítvány munkatársa a nők foglalkoztatási hátrányai között említette, hogy Magyarországon az ő keresetük átlagosan 12 százalékkal alacsonyabb, mint a férfiaké.

MTI Vállalkozás

Befektetési jegyek mikrovállalkozásoknak

Május 22-től már mikrovállalkozások is vásárolhatnak befektetési jegyeket a T-Online Magyarország Zrt. által, az Erste Bank Hungary Rt. pénzügyi szolgáltatói és az Erste Bank Befektetési Rt. befektetési szolgáltatói hátterével működtetett [origo] klikkbankon keresztül.

hvg.hu Vállalkozás

Munkaerőtámogatást nyújt kis cégeknek a Shell

Azok a kis cégek, amelyek leginkább anyagi források híján nem tudják időben teljesíteni a szerződéseiket, Angliában a Shell Step program keretében lehetőséget kapnak arra, hogy két hónapig plusz munkaerőt vegyenek igénybe, amelynek költségeit az olajipari cég fedezi.

MTI Vállalkozás

Csütörtöktől új kereskedelmi törvény

Csütörtökön hatályba lép az új kereskedelmi törvény, amely kimondja, hogy a beszállítóval szemben tilos visszaélni a jelentős piaci erővel. A törvény tartalmaz további megszorításokat is

MTI Vállalkozás

Mit ellenőriz az APEH június 30-tól?

Június 30-án lejár a színlelt szerződésekre adott moratórium, addig a foglalkoztatók még büntetlenül rendezhetik a színlelt megbízási vagy vállalkozási szerződésekkel foglalkoztatott dolgozóik jogviszonyát. Ha mégsem teszik ezt meg, akkor elveszíthetik a törvény által felkínált kedvezményt, azaz visszamenőleg is ellenőrizhetik a cég szerződéseit.

MTI Vállalkozás

Internetes szolgáltatásokat indít az IPOSZ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) internetes cégkatalógust és internetes áruház szolgáltatást indít június elejétől. Az elektronikus cégkatalógus információt nyújt majd a katalógusban lévő vállalkozásokról az ügyfelek számára.

MTI Karrier

Már 4260 munkavállaló egy éves járulékmentességgel

Egyre több mikro-, kis- és közepes vállalkozás veszi igénybe a regisztrált álláskeresők foglalkoztatásához igényelhető egy éves teljes járulékmentességet: az év eleje óta április végéig 3182 cég nyerte el a kedvezményt 4260 olyan álláskeresőt alkalmazva, akik már legalább 3 hónapja szerepelnek a nyilvántartásban – közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

MTI Vállalkozás

E-bevallás: vannak, akik még nem is regisztráltak

Az adóhatósághoz eddig mintegy 61 ezer cég elektronikus egyéni adó- és járulékbevallása érkezett meg, ebből körülbelül 49 ezret az elektronikus út használatára kötelezett cégek küldtek be, a többiek önkéntesen választották ezt a formát - tájékoztatta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökhelyettese.

Májusban nyitnak a franciák

Májusban nyitnak a franciák

Hivatalos: jön az új Downton Abbey-film

Hivatalos: jön az új Downton Abbey-film

Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát

Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát

Műemléki felújításokat díjaztak

Műemléki felújításokat díjaztak

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak

Az ukránok és a csehek az oroszok, a magyarok az ukránok miatt aggódnak

Kevés szabálytalanságot találtak az újranyitott boltoknál

Kevés szabálytalanságot találtak az újranyitott boltoknál

A címlapról ajánljuk