szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milyen jogai és kötelezettségei vannak a munkavállalónak munkaköre megszűnésekor? Hogyan és hol érvényesítheti azokat? Milyen eszközök vannak a kezében a munkáltatóval szemben? Dr. Viszló László, a hvg.hu munkajogi szakértője ezekre az olvasói kérdéseket válaszolja meg az alábbiakban.

Államigazgatási hivatalnál dolgozom, amit a közeli jövőben másik intézményhez csatolnak. Ebben az esetben a munkaköröm megszűnik. Jelenleg két hónapos terhes vagyok. Vonatkozik rám a Mt-ben található védettség, vagy a köztisztviselőkre más szabályozás vonatkozik? Amennyiben igen, a védettség akkor is él, ha az új (befogadó) közigazgatási intézmény nem tud részemre munkakört felajánlani?

Abban az esetben ha a munkáltatója jogutóddal szűnik meg ez nem érinti az Ön közszolgálati jogviszonyát. A védettség a jogutódnál is megilleti. Amennyiben megszűnt a munkaköre (átszervezés) kötelesek megvizsgálni van-e más végzettségének megfelelő álláshely. Csak akkor menthető fel, ha nincs. Ebben az esetben ki kell fizetni a felmentési időre járó átlagkeresetet és a végkielégítést.

"megszuno"

2004 október 7-én kötöttem munkaszerződésemet egy bankkal. Jelenleg is ott dolgozom, ám a váltáson gondolkodom. munkaszerződésem egyik pontja az alábbi szöveget tartalamazza: "A munkavállaló vállalja, hogy a munkaviszony megszűnését követő 6 hónapig a bankszakmában nem helyezkedik el. Ezzel szemben a munkavállalót a munkaviszony munkáltató általi rendes felmondással történő megszüntetése esetén a Bank Munkaügyi Szabályzatában meghatározott egyszeri juttatásként 90 napos felmondási idő illeti meg, a munkavállalónak járó egyéb munkabéren és járandóságon felül." Megállja-e a helyét, szükség esetén megtámadható-e ez a rendelkezés, és milyen következményeket vonhat maga után, ha mégis a bankszakmában helyezkedem el kevesebb, mint fél évvel a felmondásom után? Másik kérdésem az lenne, hogy a tavalyi évben keletkezett túlóráim kifizetését/kompenzálását van e módom kérni munkáltatómtól?

Az Mt. 3. § (6) bekezdése lehetőséget biztosít arra, hogy a felek megállapodjanak a munkaviszony megszűnését követő időre vonatkozó versenytilalmi kikötésben. Bár a szöveg zavaros, de annyi kihámozható, a munkavállaló amennyiben 6 hónapig nem helyezkedik el a bankszakmába 90 napi átlagkeresetnek megfelelő összeget kap ellentételezésként. További feltétel, hogy a munkáltatói rendes felmondással szüntessék meg a jogiszonyt. Azaz, ha Ön mond fel (munkavállalói rendes felmondás) nincs a 6 hónapra szóló kötelezettségvállalás de plusz pénz sem. A túlmunkával kapcsolatos igényét 3 évig érvényesítheti akár a munkaviszony megszűnését követően is.


A férjem betanított segédmunkásként dolgozik egy húsipari vállalatnál, ahol az utolsó üzemorvosi alkalmassági vizsgálat során olyan besorolást kapott, hogy "alkalmas, gerinckíméléssel". A munkaügyi osztályon kérésére ilyen besorolásnak megfelelő munkakört számára biztosítani nem tudtak, csak a rehabilitációs foglalkoztatás lehetőségét látták megoldásként, amit a férjem nem szeretne, illetve a másik megoldás, hogy a férjem mondjon fel. Tudomásunk van arról, hogy lehetősége van bizonyos esetekben a munkavállalónak is a munkaviszony rendkívüli felmondására. Ön szerint esetünkben helytálló? 

Utóbbi esetben -tudomásunk szerint- a Munkaügyi Bírósághoz fordulhat a munkáltató, ahol Ön szerint, ha a munkáltatónak adnának igazat, akkor milyen következménnyel járna ez számunkra? A rendkívüli felmondás lényege ismereteink szerint: a munkaviszony azonnali hatállyal megszűnik (azzal a nappal, ahogyan azt benyújtották) függetlenül attól, hogy azt a munkáltató elfogadja-e vagy sem. Akár szabadság ideje vagy táppénzes állomány ideje alatt is benyújthatja a munkavállaló. Akár már másnap, máshol munkába állhat az illető. Jók-e az értesüléseink?


A rendkívüli felmondás alkalmazására a másik fél nagyon súlyos kötelezettségszegése esetén van lehetőség, illetve ha a munkaviszony további fenntartása lehetetlenné válik. Jelen esetben a munkáltató nem tudja a foglalkoztatási kötelezettségét teljesíteni mivel nincs olyan felajánlható munkaköre ami a munkavállaló egészségi állapotának megfelel. Nyilvánvalóan lépnie kell, azaz munkavállalói rendes felmondással az egészségügyi alkalmatlanságra hivatkozva kellene megszüntetnie a jogviszonyt. Abban az esetben ha nem hajlandó intézkedni, a  munkavállaló is megszüntetheti rendkívüli felmondással a munkaviszonyát. Javaslom, hogy mielőtt lépnének próbáljanak egyeztetni az ügyben akár közvetítő bevonásával. Ha mindez eredménytelen a rendkívüli felmondás benyújtását követően a Munkaügyi Bíróság előtt érvényesíthetik anyagi jellegű igényeiket. Nagyon fontos hogy a felmondást alaposan indokolják, ugyanis a Bíróság az indokok valóságosságát és okszerűségét vizsgálja.


"fvillon"

Két pedagógusi diplomával ugyanazon a helyen tanítok 13. éve. Az első 2 évben közalkalmazott voltam. Majd "kényszervállalkozó" lettem - és oktató!! Jelenleg 2 éve alkalmazott vagyok. Nem győzöm hangsúlyozni: ugyan abban a városban, ugyan abban az épületben, ugyan azokkal a főnökökkel! Mi vagyok én? Tesz különbséget  a törvény pedagógus és pedagógus között? Válaszát megköszöném.

A leveléből valószínűsíthető, hogy az Ön iskolája ki került a Közalkalmazotti törvény hatálya alól, ezért lett a státusza szerint munkavállaló. Ebben az esetben is azonban a Közoktatási törvény garantálja, hogy a munkabére nem lehet kevesebb mintha közalkalmazott lenne, továbbá a munkaköri pótlék, a szabadság mértéke tekintetében  is be kell tartania a munkáltatónak a Kjt. rendelkezéseit. Ez a helyzet azonban csak úgy jöhetett létre, ha Ön ehhez hozzájárult, ha nem munkaügyi jogvitát kezdeményezhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Két hónap alatt 80 ezer alkalmi munkavállalói könyvet váltottak ki

A januárban és februárban kiváltott alkalmi munkavállalói könyvek száma csaknem elérte a 80 ezret, az alkalmi munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók ebben az időszakban 293 millió forint értékben vásároltak közteherjegyet – közölte Pirisi Károly, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója.

Vállalkozás

Nem pénzkérdés a munkavállaló szabadsága

A luxemburgi bíróság döntése értelmében uniós jogba ütközik, ha egy vállalat pénzben akarja megváltani a munkavállalónak járó, de a következő évre halasztott rendes szabadságát, írja Napi Gazdaság.

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok