szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég közlése szerint a magyar piacra nem érkezett azokból a termékekből, amelyekbe diklórbenzol került.

Az érintett bútorok – a MORGEDAL, a MATRAND, a MYRBACKA, a HÖVÅG, a HAFSLO és a HYLLESTAD termékcsaládba, illetve a HOLMSUND, az EKERÖ, a FRIHETEN, a STRANDMON, a KLIPPAN, a VALLENTUNA, az EVERTSBERG és a KIVIK termékcsaládba tartozó egyes termékek – nem kerültek a magyarországi áruházakba, azokat a logisztikai folyamat korábbi pontján kiszűrték.

Mivel bizonyosságot nyert, hogy a magyar piac nem érintett, nincs semmilyen egészségügyi kockázat – olvasható az IKEA közleményében. Ebben hangsúlyozták: a termékek biztonságosak, senkire nem jelentenek veszélyt, így Magyarországon nem hívják vissza őket.

A céget október végén a német vegyipari óriás – az egyik beszállító albeszállítójaként tevékenykedő – BASF értesítette arról, hogy egy gyártási hiba miatt megnőtt a termékekben a diklórbenzol szintje.

Az ügyben indult vizsgálat megállapította, hogy a rákkeltő szerves vegyület csak egyes piacokat és csak korlátozott számú – a matracok és bútorhuzatok körébe tartozó – IKEA-termékekbe került.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t