szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. 2015. óta nem írt ki pályázatot.

Egyre kevesebb koncessziós nemzeti dohánybolt működik az országban, az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) 2015 áprilisa óta nem írt ki új pályázatot, azóta csak spontán kijelöléssel, pályázat nélkül ítélt oda trafikokat a kiválasztottaknak.

A napi.hu ír arról, hogy az állami cég weboldalán elérhető aktuális lista szerint jelenleg 641 kijelölt trafikos van az országban, közülük feltűnően sok tartozik a Coop lánchoz. Nem csak kis falvakról van szó, hanem budapesti, szombathelyi és soproni boltokról is. Tavaly novemberben még 601 volt a kijelölt trafikosok száma, idén májusban pedig 615 egység. Tehát – jegyzi meg a lap – azóta még 26 nemzeti dohánybolt működik állami pályáztatás nélkül, spontán kijelöléssel.

A rendes koncessziós trafikok száma közben 5273 darabra csökkent a NAV listája szerint, egy éve még 5334 koncessziós dohánybolt működött, májusban pedig ez a szám 5304 darab volt. Mindez azt is jelenti, hogy 563 olyan kis falu is van az országban, ahol egyáltalán nem lehet cigarettát vásárolni, mert se koncessziós, se kijelölt trafikos nincsen. Többségük baranyai, somogyi, szabolcsi, zalai község, néhány száz lakossal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Financial Times: Szembe kell nézni Trump fájdalmas örökségével

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József