szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már a nyitás előtt tömegek álltak sorban az Örs vezér téri üzlet előtt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kedden 47 nap után újra megnyitotta az áruházait az IKEA a vásárlók előtt, melyeket még március 21-én zártak be a koronavírus-járvány miatt. Az áruházak május 5-től minden nap 9:00 és 15:00 óra között lesznek nyitva.

A Népszava cikke szerint nagyon sokan várták a pillanatot, hogy megnyíljanak az ajtók, mert már 9 előtt százméteres sor állt az Örs vezér téri IKEA előtt. A lap szerint az emberek többsége maszkban és a másfél méteres távolságot betartva várta, hogy bejusson az áruházba.

Az IKEA a nyitás előtt arról tájékoztatott, hogy biztonsági intézkedéseket vezetnek be a járvány miatt: egyszerre csak 500 ember tartózkodhat bent és a vásárlók csak abban az esetben léphetnek be az áruházba, ha eltakarják az arcukat (a szájukat és orrukat egyaránt). Számos higiéniai intézkedést is bevezettek, a helyszíni ételfogyasztás szünetel, a játszóházak sem nyitnak ki.

A kígyózó sorokra reagálva Zugló polgármestere önmérsékletre intette az embereket és továbbra is azt kérte tőlük, hogy maradjanak otthon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Szlávik: Ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly megjelent Magyarországon

Szlávik: Ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly megjelent Magyarországon

Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi