Tetszett a cikk?

Soha nem látott mértékben megugrott a gyógyszercég árbevétele és adózott eredménye.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Közzétette első negyedéves gyorsjelentését a Richter. Eszerint a gyógyszercég árbevétele és adózott eredménye is új negyedéves csúcsot döntött. Orbán Gábor vezérigazgató online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy történelmi volt a rekord. Elmondta, hogy az árbevétel az év első három hónapjában 141,42 milliárd forint volt, és ez jórészt a magyar, az amerikai és az orosz piacnak volt köszönhető, és hozzájárult a koronavírussal kapcsolatos felvásárlási láz is. Idén márciusban az emberek a szokásosnál többet vettek szív- és érrendszeri, illetve központi idegrendszeri készítményekből, de népszerűek voltak a vény nélkül kapható szerek is. És ez a roham nemcsak Magyarországon, más országokban is jellemző volt. Sok helyen egy évnyi gyógyszeradagot is kiváltottak az emberek.

Az árfolyammozgások is pozitívan hatottak az árbevételre: egészen pontosan 8,2 milliárd forint értékben javították a devizaárfolyamok a Richter konszolidált árbevételét – derült ki a tájékoztatón.

A pénzügyi tevékenység eredménye 5,7 milliárd forint lett az év első három hónapjában, ami 9,1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Ami a járványt illeti, az online tájékoztatón elhangzott, hogy a válság nem kímélte a Richtert sem: csökkent a termelékenység és a vásárlóerő is. A gyárban megváltoztak a munkavégzés körülményei, továbbá a beszerzési láncban is tapasztaltak zavarokat és némi nyersanyaghiány is adódott.

A Richternél úgy látják, hogy noha kedvezően alakult az első negyedév, a járvány miatt nem lesz tartós a javulás. Azt valószínűsítik, hogy bizonyos készítmények forgalma nem marad fenn olyan ütemben, ahogyan ezt az utóbbi időszakban tapasztalták. A vezérigazgató azzal számol, hogy a jövőben Oroszországban 3, az Egyesült Államokban 20 százalékos lesz a bővülés, míg Nyugat-Európában visszaesésre kell számítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba