szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Öt havi munkáltatói adómentességet kaptak a vendéglátásban és a szabadidős ágazatban tevékenykedők, a szálláshely-szolgáltatók, az utazásszervezők, és a magántulajdonú buszos vállalkozók.

Márciusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban – jelezte a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Izer Norbert közlése szerint eddig több mint 130 ezer munkavállaló érintett valamilyen formában az adóelengedésben.

Öt havi munkáltatói adómentességet kaptak a vendéglátásban és a szabadidős ágazatban tevékenykedők, a szálláshely-szolgáltatók, az utazásszervezők, és a magántulajdonú buszos vállalkozók. A vállalkozásoknak az alábbiakat nem kell megfizetniük 2020. novemberétől 2021. március végéig:

  • a munkavállalók utáni szociális hozzájárulási adót;
  • szakképzési hozzájárulást;
  • a rehabilitációs hozzájárulás arányos összegét;
  • valamint a személyi jellegű kifizetések után a kivát.

A kedvezmény igénybevételéhez be kell jelölni a havi adó- és járulékbevallásban az erre a célra kialakított mezőket. Legközelebb, március 12-ig, a februári időszakra vonatkozó bevallást kell elküldeni az adóhivatalnak. Ha egy vállalkozó a bevallásában elfelejtette érvényesíteni a mentességet, de annak feltételei megvannak, akkor önellenőrzéssel módosíthatja bevallását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra