szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adományozta Áder János köztársasági elnök Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója édesanyjának - derült ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

Állami kitüntetésben részesült Vidnyánszky Éva nyugalmazott pedagógus a kárpátaljai magyar nyelvű oktatás és nevelés területén végzett kiemelkedő pedagógusi tevékenysége, illetve a kárpátaljai magyar gyermekszínjátszás terén végzett több évtizedes elkötelezett és eredményes munkája elismeréseként - olvasható az Áder János államfő aláírásával és Orbán Viktor kormányfő ellenjegyzésével megjelent határozatban.

Vidnyánszky Éva a Nemzeti Színház direktorának, Vidnyánszky Attilának az édesanyja. A kárpátaljai Magyar Irodalmi Lap az egyik tavalyi cikkében mutatta be a nyugdíjas tanárnőt, aki akkor az írás szerzőjének megmutatta az unokáiról, köztük a Vidnyánszky Attila hat gyerekéről készült fotókat is.

A Magyar Arany Érdemkeresztet olyan magyar állampolgárok, illetve külföldi személyek kaphatják meg, akik a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kimagasló, példamutató tevékenységet végeznek - írja a Köztársasági Elnöki Hivatal.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!