szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színésznő két hónapon keresztül tanulta a beszédet.

Hitler beszédeit elemezte Emilia Clarke a Trónok harca utolsó részéhez
Véget ért a Trónok harca 8. évadja, így a szereplők is egyre több dolgot árulhatnak el arról, hogyan készült a sorozat. Emilia Clarke nemrég a Varietynek beszélt arról, mennyire nehéz volt megtanulnia a különböző nem létező nyelveket.
"Akármelyik színészt kérdezed, azt fogja mondani, hogy eljön a forgatásról, és otthon tanulja a szöveget a következő napra. Ennek a csúcsa hamis nyelveket tanulni. Megőrültem tőle. Általában könnyen veszem ezeket a dolgokat, de az utolsó rész annyira sokat jelentett nekem, hogy nagyon féltem, hogy elrontom" - mondta Clarke, és hozzátette, két hónapon keresztül minden este fennmaradt, hogy gyakorolja a szöveget.
"Mondtam a tűzhelyemnek, a hűtőszekrényemnek, egész Belfastnak az ablakon keresztül. Na jó, az ablakot bezártam, mert nem akartam, hogy az emberek azt higgyék, megőrültem."
A Trónok harca Daeneryse elárulta azt is, hogy a diktatórikus hangnem elsajátításához diktátorok és erőskezű vezetők beszédeit nézte meg. "Akkor is megérted, miről beszélnek, ha nem ismered a nyelvet. Megérted, miről beszélt Hitler, még akkor is, ha egy teljesen idegen nyelven beszél. Arra gondoltam, ha minden egyes szót elhiszek, amit mondok, a nézőknek sem kell annyira a feliratra hagyatkozniuk."

Véget ért a Trónok harca 8. évadja, így a szereplők is egyre több dolgot árulhatnak el arról, hogyan készült a sorozat.

Emilia Clarke nemrég a Varietynek beszélt arról, mennyire nehéz volt megtanulnia a különböző nem létező nyelveket.

Akármelyik színészt kérdezed, azt fogja mondani, hogy eljön a forgatásról, és otthon tanulja a szöveget a következő napra. Ennek a csúcsa hamis nyelveket tanulni. Megőrültem tőle. Általában könnyen veszem ezeket a dolgokat, de az utolsó rész annyira sokat jelentett nekem, hogy nagyon féltem, hogy elrontom

- mondta Clarke, és hozzátette, két hónapon keresztül minden este fennmaradt, hogy gyakorolja a szöveget.

"Mondtam a tűzhelyemnek, a hűtőszekrényemnek, egész Belfastnak az ablakon keresztül. Na jó, az ablakot bezártam, mert nem akartam, hogy az emberek azt higgyék, megőrültem" - tette hozzá.

A Trónok harca Daeneryse elárulta azt is, hogy a diktatórikus hangnem elsajátításához diktátorok és erőskezű vezetők beszédeit nézte meg. "Akkor is megérted, miről beszélnek, ha nem ismered a nyelvet. Megérted, miről beszélt Hitler, még akkor is, ha egy teljesen idegen nyelven beszél. Arra gondoltam, ha minden egyes szót elhiszek, amit mondok, a nézőknek sem kell majd annyira a feliratra hagyatkozniuk."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!