szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Átrium kénytelen piaci alapon bérbe adni a házat, így játszhatják náluk Kero rendezését.

December 12-én az Átriumban lesz a bemutatója Juliana Nash és Julia Jordan Gyilkos ballada című művének, amelyet Kerényi Miklós Gábor rendez. A rendező két évvel ezelőtt botrányos körülmények között távozott a Budapesti Operettszínháztól, azóta Rómeó és Júliát rendezett az Arénában, illetve Pintér Tibor felkérésére elvállalta a Nemzeti Lovas Színház Demjén Ferenc életművéből készült musicaljét is.

Az Index emlékeztet, hogy Kerényi most rendszeres előadással tér vissza, és bár az Átrium csapatának nincs köze a Gyilkos balladához, csupán befogadja azt, a lap megkérdezte a színházat, nem érzik-e problémásnak, hogy játszóhelyet adtak a szexuális zaklatással vádolt rendezőnek.

Az Átrium válaszában a kultúrtao megszűnésére hivatkozott, mint írták, a támogatási összegük 77 százalékát elvonták, ennek hatására a munkatársaik 90 százalékát el kellett bocsátaniuk. Augusztus óta befogadótérként üzemel az épület.

Az Átrium válaszában a kultúrtao megszűnésére hivatkozott, mint írták, a támogatási összegük 77 százalékát elvonták, ennek hatására a munkatársaik 90 százalékát el kellett bocsátaniuk. Augusztus óta befogadótérként üzemel az épület, tehát "filmforgatástól politikai rendezvényen, könyvbemutatókon, koncerteken és konferenciákon át heti rendszerességű istentiszteletig sokféle program zajlik az épületben, elsősorban annak érdekében, hogy a korábbi időszakban felépített saját repertoár egy része – nem csak a nagyszínpadi produkciók, hanem a színházi nevelési program is – legalább részben elérhető maradjon".

Mint az Indexnek írták, a ház bérlése piaci alapon történik, ezektől a befogadott rendezvényektől pedig határozottan elválasztották az Átrium Produkciót, színházuk maradványát, a saját előadásaikat.

Az Átrium Produkciókért, saját előadásainkért mindennemű morális és művészi felelősséget vállalunk, azonban a piaci alapon befogadott előadásokkal kapcsolatban az érintett producerek – ebben az esetben a Bartha Management Kft. – az illetékes”

– tették hozzá.

Gothár Péter rendezése, a Vaknyugat viszont saját előadásuk, amely műsoron marad. Erről azt mondták, a hét évvel ezelőtti próbafolyamat alatt semmilyen, a Katonában történt esethez hasonló atrocitás gyanúja nem merült fel, de leszögezték: minden erőszakos cselekményt elítélnek, ha tudomást szereznének ilyen esetről, azonnal lépnének az ügyben.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Egyelőre mégsem felügyelheti Lázár János a szabadkígyósi kastélyt

Akkor is részeg volt, amikor elfogták a férfit, aki rágyújtotta a házat az idős párra

Akkor is részeg volt, amikor elfogták a férfit, aki rágyújtotta a házat az idős párra

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája