szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megbízatása újabb öt évig, 2026. január 31-ig szól.

Máté Gábor a budapesti Katona József Színházat, Kováts Adél pedig a Radnóti Miklós Színházat igazgathatja további öt évig Karácsony Gergely főpolgármester döntése értelmében.

Mátét és Kovátsot a 2021. február 1-től 2026. január 31-ig terjedő időszakra választotta meg ügyvezetőnek a budapesti főpolgármester.

Máté Gábor 2011. február 1-jétől a vezeti a Katona József Színházat, Kováts Adél pedig 2016 februárjától látja el a Radnóti Miklós Színház ügyvezetését.

Kováts mostani pályázatában arról írt, hogy "amikor 2015-ben úgy döntöttem, hogy megpályázom a Radnóti Színház igazgatói posztját, elsősorban szeretett színházam iránti hűségem, egyfajta szerelemféltés motivált, valamint az olyan egyszeri, kihagyhatatlan lehetőség terepe, ahol a bennem mozgó kreatív színházcsináló energiák kibontakoztathatók. Hangsúlyozottan csak a Radnóti irányában éreztem és érzem máig ezt a motivációt".

Elkötelezett vagyok a folytatás mellett. Úgy gondolom, amíg tart a felelősség gyönyörűsége, addig érdemes csinálni. De csak addig. Várnak az elindított projektek, együttműködések, szeretném kiteljesíteni azt, amit elkezdtem"

– írta Kováts Adél.

A színházigazgatóval korábban a hvg.hu interjút készített, ezt itt olvashatják.

Karácsony Gergely főpolgármester mostani döntéséhez kapcsolódik, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertet eddig megbízottként vezető Szabó Roland főigazgatói kinevezést kapott tőle.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

Pénzügyileg is megérné a természetbe fektetni

71 milliárd forintnyi bitcoin lapul egy jelszóval védett lemezen, de a tulajdonosa nem tudja a kódot

71 milliárd forintnyi bitcoin lapul egy jelszóval védett lemezen, de a tulajdonosa nem tudja a kódot