szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy, a rendezőt becsmérlő levelet a fiának is elküldött a bangladesi ikrek szétválasztását szevező alapítvány alapítója, aki meg akarta szavaztatni azt is, hogy elvegyék Csókay András agysebész telefonját.

Pár további, feszültséget keltő eseményről számolt be a Telex Szász János és az összenőtt bangladesi ikrek szétválasztását szervező Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány vitájában.

Pataki Gergely, az alapítvány alapítója és a rendező közötti jogvita akkor került napvilágra, amikor február elején rendőrök tartottak házkutatást Szász János otthonában.

Reggel óta házkutatást tartanak Szász János rendező otthonában

Mindent átkutattak az otthonában, még a gyerekei számítógépét is lefoglalták a rendőrök. A hvg.hu információja szerint az ügy hátterében a rendező és egy producer jogi vitája állhat. Szász ügyvédje szerint túlzó és indokolatlan a rendőrségi intézkedés.

Azóta kiderült, hogy a rendőrség személyes adattal visszaélés, tiltott adatszerzés és információs rendszer vagy adat megsértése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, ahogy az is, hogy az alapítvány és Szász közötti jogvita a szétválasztásról készült filmfelvételekkel kapcsolatban áll fenn.

A Telex most arról ír, hogy az alapítvány alapítója el akarta venni Csókay András, az orvoscsoport legnagyobb tekintélyű tagjának telefonját azért, hogy ne tudjon különutas kommunikációt folytatni. A lap szerint emellett az alapítvány vezetése a rendező fiának is elköldte azt a levelet, amiben a rendezőt kritizálták. Szász 14 éves fia például arról olvashatott, hogy apja zsarol, fenyeget és egzecíroztat.

Az ügyben Csókay doktor szerint az okozza az ellentéteket, hogy a rendező a a két vezető orvos közötti konfliktusos helyzeteket is rögzítette, és feltehetően megjelenítette volna a filmben is, amit viszont az alapítvány nem akart elfogadni. Pataki pedig ezért igyekszik elérni, hogy kizárólag az alapítvány rendelkezhessen a felvételek felett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Csókay András: Szász János lefilmezte az orvoscsoporton belüli feszültségeket is

A bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvoscsoport idegsebésze szerint olyasmit is rögzíthetett a pénteken rendőrségi eljárás alá vont Szász János kamerája, ami a műtétet szervező alapítványnak nem biztos, hogy jó reklámfilm. Az alapítvány sikeres műtétről számolt be, miközben a gyerekek haldokoltak - mondta Csókay András.

Nem csak fantáziaszülemény, hogy nullára jöjjön ki egy elektromos autó „üzemanyagköltsége”

Nem csak fantáziaszülemény, hogy nullára jöjjön ki egy elektromos autó „üzemanyagköltsége”

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Ember, nem adat: emlékoldal mutatja be a koronavírus-járvány áldozatait

Ember, nem adat: emlékoldal mutatja be a koronavírus-járvány áldozatait