szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap éjfélig szavazhatunk, melyik legyen Európa filmje.

Három alkotás van versenyben az Európai Parlament filmdíjára, a Lux európai filmdíjra. Az elismerést olyan filmeknek ítélik oda, amelyek fontos társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet. Vasárnap éjfélig ingyenesen meg lehet nézni Thomas Vinterberg friss Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek, Alexander Nanau Colectiv (itt írtunk a filmről), és Jan Komasa és a bűnözőből lett álpapról szóló lengyel Corpus Christi című filmjét.

A díjat olyan filmek kapják, amelyek fontos társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet, és az európai értékekkel foglalkoznak.

Idén először közvetlenül a közönség bevonásával választják ki a nyertes alkotást, a European Film Academyvel kötött új együttműködésnek köszönhetően pedig jóval több európaihoz eljutnak majd a filmek.

A megújult filmdíj lehetővé teszi a publikumnak, hogy online szavazzon kedvenceire, és most először az EP-képviselőkkel együtt választhassa ki a nyertest.

Mindhárom jelölt film megtekinthető ingyenesen online, feliratozva a Lux közönséghét alatt vasárnap éjfélig itt.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!