A hét képei - Nagyítás-fotógaléria

A hét képei - Nagyítás-fotógaléria

Utolsó frissítés:

Szerző:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meghalt Hugó Chávez, tüntetők elfoglalták a Fidesz-székházat, Matolcsy György letette hivatali esküljét, Alkotmány 2.0 - képes összefoglaló a hét fontosabb eseményeiből.

Bonn, Németország: a Deutsche Post DHL székházának bejárata
©
Moszkva, Oroszország: Sztálin hatvan éve halott - sosem látott méretekben irtotta az emberiséget, senkinek nem kegyelmezett és mégis istenként tisztelték. Megbuktatta a marxizmus-leninizmust, kommunisták tömegét küldte halálba személyesen. Közben pedig szomorú volt és boldogtalan.
©
Szentendrén készül Magyarország első mobil árvízvédelmi fallal ellátott védműve a belvárosi Duna-parton. Képünkön Bognár Árpád, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Dietz Ferenc, Szentendre fideszes polgármestere és Varju Lajos projektvezető-helyettes figyeli a mobilgát szerelését.
©
Hosszas betegeskedés után kedd este hunyt el Hugo Chávez venezuelai elnök. Chávez testét - Leninéhez hasonlóan - örökké láthatóvá kívánják tenni, ezért bebalzsamozzák és üvegkoporsóba helyezik. A milliós érdeklődésre való tekintettel az elhunyt államfő ravatalát legalább hét nappal meghosszabbítják, hogy minden állampolgár leróhassa kegyeletét.
©
Bravúros fotó készült a Vénuszról, melyet a Szaturnusz gyűrűin keresztül fotózott le a NASA Cassini űrszondája.
©
Budapest, Sándor-palota: Áder János köztársasági elnök előtt tette le hivatali eskjét Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank új elnöke és Balog Ádám, a jegybank új alelnöke.
©
Aranyba öntötték Lionel Messi lábát. A Barcelona játékosánanak bal lábát formázó aranyszobrot a japán Ginza Tanaka (balra) ékszerész készítette, miután Messi 2012-ben zsinorban negyedszer is megkapta az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. Az aranyszoborra 5,25 millió dollárért (mintegy 1,2 milliárd forintért) lehet majd licitálni egy jótékonysági árverésen, a bevételt pedig a 2011. március 11-i földrengés és szökőár áldozatainak megsegítésére létrehozott alapítványának ajánlják fel.
©
Kónya Zsófia és Heidum Bernadett, a magyar gyorskorcsolya-válogatott tagjainak bukása edzés közben, Debrecenben március 8. és 10. között rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.
©
Novák Előd jobbikos képviselő egy székely zászlót tart napirend előtti felszólalása közben.
©
Chilei rendőrök pajzzsal védik magukat a tüntető diákokkal szemben, akik az állami oktatási rendszer minőségének javulása érdekében tüntetnek.
©
A pekingi Nagy Népi Csarnok ülésterme. Március 5-én elkezdődött az Országos Népi Gyűlés éves ülésszaka.
©
Róma, Olaszország: az immár 200 éve a Vatikán hivatalos ruhaszállítójaként működő Gammarelli szabóság egyik alkalmazottja az új pápának készített ruhák mellett. Mivel az új pápa személye - s így testalkata - még nem ismert, a Gamarelli három méretben készítette el az új egyházfő első ruháját.
©
Hoffmann Rózsa ls nőnapra kapott virága az Országgyűlés plenáris ülésén.
©
Sáskajárásról készített felvétel a Negev sivatagban, az egyiptomi-izraeli határ térségében fekvő Nicanánál.
©
Heves szócsata alakult ki a Fidesz Lendvay utcai székházánál a reggel óta tüntető civilek és a délután odaérkező békemenetesek között. Este 8 után két óra alatt a tüntetők az Alkotmánybírósághoz vonultak, ahol TGM is felszólalt. Szerinte a kiszolgáltatottság és a fenyegetettség állapotába került az ország, és a magyar népnek a kezébe kell vennie a hatalmat. A nap folyamán megjelentek békemenetesek is, akik éles szóváltásba kerültek a székházfoglalókkal. A rendőrök többször igazoltatták a tüntetőket, egy embert kiemeltek és bilincsben vittek el, mert be akart jutni az épületbe, és ellenszegült a rendőri intézkedésnek.
©
Apeldoorn, Hollandia: Beatrix királynő 75. születésnapja alkalmából rendezett kiállításon. Beatrix 33 évnyi uralkodás után, április 30-án adja át helyét fiának, Vilmos Sándornak.
©
Brooklyn, New York: Zalman Teitelbau rabbi, a szatmári haszid ortodox zsidó közösség vezetőjének beszéde egy autóbalesetben elhunyt fiatal házaspár temetési szertartásán.
©
Sajtólátogatás a 2011-es földrengés során súlyosan megrongálódott Fukusima erőműben. Az újságírókat szállító busz körül munkások mérik a sugárzás mértékét.
©
Látogató ajándéka a bangkoki állatkert csimpánzának. A veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) aláíró országok képviselői e héten a thaiföldi fővárosban tanácskoztak. A Washingtoni Egyezményt negyven éve írták alá: az átfogó szerződés jelenleg mintegy 35.000 faj kereskedelmét szabályozza. A CITES-hez tartozó 178 állam delegáltjai most az egyezmény előírásainak korszerűsítése céjából gyűltek össze.
©
Párizsi divathét, Franciaország: manökenek vonulnak fel Karl Lagerfeld német tervező kollekciójának bemutatóján a Grand Palais egyik csarnokában.
©
Budapest: 500 adag kóser sóletet, teát és almát osztott ki a ''Most Adjunk'' zsidó közösségi összefogás a Klauzál téren. A tér végéig húzódó sorba nem csak hajléktalanok, hanem környékbeli rászorulók is beálltak, hogy megspóroljanak egy napi étkezésre szánt kiadást.
©
Hollandia: bárány szökdécsel a Berkel en Rodenrijs egyik legelőjén. A tavasziasra fordult időjárás miatt az állatokat a szokásosnál korábban engedték ki karámjukból.
©
Több mint 11 ezren vettek részt az MSZP nagygyűlésén, ahol a párt megindította a választási kampányát. Mesterházy Attila szerint az Orbán-kormány nemcsak reggel, délben és este hazudik, hanem folyamatosan. Az MSZP elnöke felvázolta azt is, mit tenne, ha pártja megnyerné a választásokat: átírná az alkotmányt, a civilekkel új megállapodást kötne, bevezetné a méltányossági nyugdíjat, visszaadná az önkormányzatok szabadságát és új médiaszabályozást is ígért.
©
Alaptörvény 2.0 - ezrek tüntetnek az ''Alkotmány nem játék'' elnevezésű demonstráción az Alkotmány utca és a Kossuth tér kereszteződésében. A demonstrációt a Humán Plattform szervezte, de a csatlakozó szervezetek között megtalálható például a Magyar Helsinki Bizottság, a Hallgatói Hálózat, a Szülői Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, több melegszervezet valamint nőjogi szervezetek. Az előzetes napirend szerint a parlamentben ugyanis hétfőn lesz az Alaptörvény negyedik módosításának zárószavazása. Ha megszavazzák a tervezetet, belekerül a törvénybe az egyetemi hallgatók röghözkötésének lehetősége, vagy annak lehetősége, hogy önkormányzati rendelettel jogellenesség nyilváníthatnák azt, ha valaki közterületen él – ez sokak szerint a hajléktalanok hatósági üldözését jelentené.
©

Pár száz tüntető vett részt a Jobbik rendezvényén a Stadionok metrómegállónál, amelyen az MSZP nagygyűlése és a román miniszterelnök ellen demonstráltak.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Hozzászólások