Fiatalok korlátok nélkül – Nagyítás-fotógaléria

Fiatalok korlátok nélkül – Nagyítás-fotógaléria

Utolsó frissítés:

Szerző:

Tetszett a cikk?

Idén történetmeséléssel folytatódik a [email protected], ezúttal láthatatlan történeteket teszünk láthatóvá. Kiderül, hogyan változtatta meg egy-egy fiatal a saját történetét körülményei, adottságai, a felmerülő korlátok és határok ellenére, és az milyen hatással volt a körülöttük lévők életére. Mindegyik olyan inspiráló gondolatot hordoz, amelyet érdemes magunkévá tenni, felfedezni, továbbadni.

Berkovics Dalma sharing economy szakértő - a hozzáférés és a közösségi részvétel üzletteremtő erejéről beszél, arról hogyan definiálja újra fogyasztási szokásainkat a megosztásra épülő gazdaság terjedése.
©
Bodnár Réka művészeti menedzser - 22 éves kora ellenére már négy éve foglalkozik művészek, főként zenészek, menedzselésével, és szenvedélyesen szereti a munkáját. Vállalt láthatatlanságáról, munkájából fakadó örömeiről és sikereinek lelki képletéről fog mesélni.
©
Fábián Csongor felhasználóiélmény-tervező - megmutatja hogyan lehetséges javítani, sőt élővé varázsolni ember és gép látszólag merev viszonyát.
©
Farkas Dezső értékesítési szakember - 12 bank 26 felsővezetőjével készített mélyinterjút a válság alatti vezetés témakörében. Sokkoló tények, tanulságok, emberi történetek és tanácsok, amiket érdemes megfogadni.
©
Jekli Ágnes projektvezető - önkéntes csapatával a fóti Károlyi István Gyermekközpont kísérő nélküli kiskorú menekültjeivel együtt olyan multifunkcionális játékot hoztak létre, amely segíti a nyelvtanulást, a memóriajátékot, a képi kommunikációt és a közösségépítést.
©
Kocsis Leila művésztanár, fejlesztőpedagógus - a Csodakutya Alapítvány önkénteseként négylábú társával, Zsömivel autista, valamint halmozottan sérült gyermekek fejlesztését segítik. A terápiák során átélt igazi csodákról mesél.
©
Kriván Marcell kísérletező fotográfus - a képkészítés hagyományos menetének megváltoztatásával kísérletezik, szkennerből digitális fényképezőgépet épít, és ezzel a technológiával a város és az ember kapcsolatát vizsgálja.
©
Lengyel Zsófi látássérült, válogatott paratriatlonista és Király Róbert Belián hallássérült, siketlimpiai bajnok - a kapcsolatteremtésről, az egymásról és az egymástól való tanulásról, valamint mindennapi győzelmeikről és kudarcaikról mesélnek.
©
Losonc Csongor szabad gondolkodó - a kioktató, de hasznos tudást nem adó oktatás ellen fogalmaz meg kiáltványt. Ehelyett azt tartja, több, különböző területen szerzett tapasztalattal – az asztalosmunkától az önkéntességig – sokkal jobban boldogulunk az életben.
©
A Mary PopKids zenekar - saját meghatározásuk szerint ''jövőzenét'' játszanak, fittyet hányva a pop, az elektronikus zene, a soul és a rock stílusok közötti határokra a decemberben megjelenő ''The Blue Inside'' című kislemezükről játszanak dalokat.
©
Mester Tomi adatvizualizátor - a tényeknél is jobban izgatja az, hogy egy óriási adathalmazból miként szűrhetjük ki a számunkra igazán lényeges dolgokat, és hogy ezek az apró részletek hogyan állnak össze érdekes történetekké.
©
Nárai Csilla társadalmi vállalkozás szakértő - elsősorban azon munkálkodik, hogy a társadalmi vállalkozások itthon is az innováció és az elismerés érzésével kapcsolódjanak össze. Megmutatja, hogyan lehet sikereket elérni a társadalmi problémák orvoslásában.
©
Nászai Anna biológia szakos végzős tanuló - a biológia mellett jelenleg a szupravezetőkért rajong, a különböző tudományterületek határán egyensúlyozik. Arról mesél, hogyan hatnak és inspirálják egymást a látszólag különálló tudományos eredmények.
©
Nemes Orsolya prezentáció-dizájner - megmutatja, hogy az Y-generáció tagjai nem ’’nehezen kezelhető fiatalok’’, hanem egy olyan nemzedék, akiknek csupán más jellemzői és igényei vannak - a munkahelyen is.
©
Német G. Dániel fenntarthatósági tanácsadó - a jövő helyett a fenntartható jelent definiálja, és bemutatja a Ususty-t, ami egyszerű és kreatív megoldást jelent az e-szemét globális problémájára.
©
Palasik Róbert filozófus - irodalmi, történelmi és hétköznapi példákkal bizonyítja, hogy a filozófiának olyan szituációkban is nagy szerepe van, ahol egyáltalán nem számítunk rá, vagy eddig észre sem vettük.
©
Punnany Massif zenekar - hogyan születik a zene? Audiovizuális zeneírás 15 percben.
©
Rétfalvi Flóra alelnök, Young European Leadership - hisz abban, hogy az életben nem megtalálnunk, hanem megalkotnunk kell önmagunkat, és tudatosan építkezni, fejlődni, hogy később hatással lehessünk a közösségre.
©
Szántó Péter mobilüzlet-fejlesztési tanácsadó - a siker és a bukás közti hajszálnyi különbségek foglalkoztatják. Előadásából kiderül, hogy miként vezethet egy sikertelen corvinusos felvételi egyenesen Amerikába.
©
Taker graffitiművész - megmutatja, hogy szerinte milyen módon lehet közelíteni egymáshoz a graffitis szubkultúra és a többségi társadalom érdekeit.
©
Varga Balázs mechatronikai mérnök - rajong a komplex műszaki rendszerekért, a járműfejlesztésért, a versenyzésért. Megmutatja, hogyan tudunk elszakadni a konvencióktól, más perspektívából tekinteni a problémákra, és ezáltal szokványos dolgokból merőben újakat létrehozni.
©
Várnagy Priszcilla startupper - előadásában elmeséli, hogyan ötvözi pszichológus énjét a cégvezetéssel, miben változott a nézőpontja az innovációról, miután amerikai ösztöndíjat nyert, és hogy miért az befolyásolja legjobban a jóllétünket, hogy mennyi kreatív munkát végzünk.
©
Vaskuti Gergely pszichológus és kriminológus - a Chance Program egyik ötletgazdája, kidolgozója és vezetője. Őszintén mesél arról, hogy egy egzotikus ország, az ott átélt élmények és tapasztalatok, hogyan hatottak rá, valamint a programban résztvevő, addig nehezen kezelhető gyerekekre és fiatal felnőttekre.
©
Zeitler Ádám társalapító, Milestone Intézet - előadásában a külföldi tanulás és szocializáció előnyeiről beszél, eloszlatva a tévhitet, hogy az a fiatal, aki például egy brit elitegyetemen szerzi meg a diplomáját, végleg elveszett volna Magyarország számára.
©

Ha szeretne részese lenni a TEDxYouth élménynek, jelentkezzen a konferenciára.

Kövessenek minket a Facebookon is!

Hozzászólások