szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nőnek, aki kora két nagyhatalmú vezérét is elcsábította, kivételesen gyönyörűnek kellett lennie, gondolja Kleopátráról az utókor.

Egyiptom egykori uralkodónője a mai napig a női szépség egyik szimbóluma, és ezen az sem változtat, hogy a szkeptikus megközelítés hívei ma már szinte hangosabbak az interneten, mint a csodálók - olvasható az Urbanlegends.hu-n. Történészek egybehangzó álláspontja szerint azonban Kleopátra hatalmának megszilárdításában, a római nagy emberek - Julius Caesar és Marcus Antonius - elcsábításában és 22 éves uralkodásában nagyobb szerepe volt az uralkodónő kisugárzásának, intelligenciájának és politikai képességeinek, mint szépségének. Ha kíváncsi a szépség és a nagy orr mítosz eredetére, kattintson az Urbanlegends.hu oldalra!

hvg.hu Napi merítés

Magyarország partjait sosem mosta három tenger

Száz történelmi tévhit leleplezését ígéri a Pécsi Tudományegyetem történészének új könyve. Az Urbanlegends.hu oldal idéz is belőle egy-két különösen érdekes történetet, valamint egy legendát, amit sajnálatos módon még e kiadványnak sem sikerült megcáfolnia.

hvg.hu Napi merítés

Hogyan lett Jézusnak szeretője és gyermeke? - egy titok nyomában

Milyen értelemben tekinthető történelmi munkának a Da Vinci kód alapjául szolgáló könyv, amely megismertette a világot a Sion-renddel? A szerzői által történetileg megalapozottnak csúfolt munka az összeesküvés-elméletek specialistájának boncasztalán, az Urbanlegends.hu blog legfrissebb bejegyzésében.

Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

Fejbe lőttek egy erdészt Nagybörzsönyben

„Ma már senki nem nevet, amikor 45 fokot mérünk”

„Ma már senki nem nevet, amikor 45 fokot mérünk”

Hétfőn szavaznak az MTA új elnökéről

Hétfőn szavaznak az MTA új elnökéről