szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google keresőmotorja immáron nem dob fel több olyan kulcsszót sem, amelyek szerzői jogsértéshez ("kalózkodáshoz") köthetők - olvasható az E.SZER.INT nevű blogon.

Az, hogy a Google önkéntesen ítéletet mond egyes szolgáltatók felett, kétségeket ébreszt a szűrés hatékonysága és indokoltsága kapcsán - írja a blogger. A teljes bejegyzést elolvashatja a blogon.
MTI Tech

Több tízezer holokauszt-fotó kerül fel a netre

Az izraeli Jad Vasem Intézet és a Google együttműködésével interaktív formában az interneten is kereshetővé tették a holokauszttal kapcsolatos több tízezernyi fényképet és egyéb dokumentumot.

MTI Tech

Tudományos pályázatot hirdetett a Google tiniknek

Első tudományos pályázatát indította útjára a Google, amely a világ minden pontjáról várja 13-18 éves diákok ötleteit. A legjobbak elutazhatnak a Galápagos-szigetekre, és gazdagabbak lesznek egy 50 ezer dolláros ösztöndíjjal.

MTI Tech

Már 500 milliárd szónál tart a Google-világkönyvtár

Eddig ismeretlen új oktatási és kutatási lehetőségeket nyit meg a Google csendben kiépült és ma már 5,2 millió digitalizált kötetett tartalmazó, elektronikusan kutatható világkönyvtára. A digitális kultúratárban egy külön program révén ugyanis az egyes szavakra és kifejezésekre, illetve évenkénti előfordulási számukra is rá lehet keresni.

hvg.hu Tech

A táblagépek áradata Las Vegasban: ez volt a CES 2011

Nem hozott nagy meglepetést az idei Consumer Electronics Show, ahol a legújabb szórakoztató-elektronikai fejlesztéseket mutatták be a közönségnek. Bár sem az Apple, sem a Google nem vett részt az eseményen, a megjelent cégeknek és gyártóknak köszönhetően szinte minden standon lehetett találni valamit, ami többé-kevésbé kapcsolódik a két nagyvállalat technológiáihoz. A szakvásár sztárjai egyértelműen a táblagépek voltak és idén először az autógyártók is megmutatták, milyen meglepetéseket tartogatnak a közeli jövő négykerekűi.

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Mint egy ember: a Microsoft mesterséges intelligenciája tűpontosan megmondja, mi van egy képen

Mint egy ember: a Microsoft mesterséges intelligenciája tűpontosan megmondja, mi van egy képen