szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha jobban belegondolunk, az sem lehetetlen, hogy a Google egyszerűen örökre bezárja a Motorola-boltot. Mert nem mobilgyártót, hanem egy hatalmas könyvtárnyi szabadalmat vettek - olvasható a Dotkom blogon

A Motorola az elmúlt években sikeresen küzdötte le magát a tökéletesen jelentéktelen szerepig a mobilpiacon, így a részvényesek örülhetnek, hogy sikerült legalább a cégben lévő utolsó értéket szép áron eladni - olvasható a Dotkom blogon. Ha jobban belegondolunk, az sem lehetetlen, hogy a Google örökre bezárja a Motorola-boltot. Mert nem mobilgyártót, hanem egy hatalmas könyvtárnyi szabadalmat vettek.

A Google célja a Motorola hatalmas szellemi tőkéjének megszerzése, pláne mivel a bejelentést követő konfenciahíváson összesen huszonnégyszer hangzott el a szabadalom szó a Wall Street Journal szerint.

Nem új a felfedezés, Carl Icahn, a Motorola Mobility legnagyobb részvényese (11 százaléka van) már egy ideje azért lobbizott, hogy a cég valahogy szabadítsa fel a szabadalmaiban rejlő értéket, a legutóbbi akciója alig pár héttel előzte meg a mostani bejelentést - olvasható a Dotkom blogon.

A teljes elemzést elolvashatja a Dotkom blog friss bejegyzésében.

©
hvg.hu Tech

iPad 2 hibalista: ami a második generációból kimaradt

Bejelentésének estéjén már beszámoltunk az Apple iPad 2 legfontosabb tulajdonságairól. Ezúttal azokat a szolgáltatásokat szedjük össze, amelyek kimaradtak az Apple második generációs táblagépéből.

hvg.hu Tech

Az Apple a Xoomot is kiszorítaná az EU-ból

Miután az Apple kikényszerítette, hogy a Samsung Electronics egyelőre ne értékesíthesse az iPad-rivális Galaxy Tab 10.1-et (Hollandia kivételével) az Európai Unióban, most lehet, hogy eléri azt is, hogy karácsonyra ne legyen kapható a Motorola táblagépe, a Xoom Európában.

Niklasson Katalin Tech

Mit akar a Google a Motorolától?

Azzal, hogy Google megvásárolja a Motorola mobil eszközöket gyártó részlegét, nemcsak húszezer alkalmazottat vesz át, de a 12,5 milliárd dollárjáért 24 ezer szabadalom birtokosa is lesz. Emellett az USA androidos piacának mintegy harmada a kezébe kerül. Iparági elemzők szerint lehet, hogy csak elvesztegette a hatalmas összeget.

Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés

Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Milyen az ön kapcsolata elhunyt édesanyjával?

Milyen az ön kapcsolata elhunyt édesanyjával?