szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarországon gyakorlatilag nem működik az államigazgatás, Orbán Viktor viszont nem vesz róla tudomást, hogy nem elég a vízió, ha nincs megvalósítási képesség - írja a Véleményvezér blog.

"Orbán Viktor amolyan „kétévértékelőt” tartott egy jobboldali konferencián. A kormányfő által ott elmondott célokkal és törekvésekkel nehéz vitatkozni, csak sajnos azok éles ellentétben állnak kormányzásának két éves valóságával. Szerintünk ebben az esetben nem annyira tudatos ferdítésről, hanem egy lényegesen alapvetőbb problémáról van szó" - írja a Véleményvezér blog legfrissebb bejegyzésében.

"Ahol a miniszterelnök egy hősies, de végső soron rendkívül sikeres harcot láttatott a stabilitásért, ott a krónikák felesleges extra körök és kiadások sokaságát jegyzik, a számok pedig a régió legrosszabb növekedési teljesítményét mutatják. Ahol a kormányfő igazságosságról és adócsökkentésről beszél, ott minden mérés és tapasztalat az adóelkerülés növekedését és a state capture problémájának térnyerését jelzik. Ahol pedig a Nyugat és a Kelet között okosan lavírozó ország képét festi, ott egy, a saját kultúrkörében páriává vált, tőlünk keletebbre pedig nem különösebben komolyan vett országot látunk" - olvasható a bejegyzésben.

"Nem gondoljuk, hogy a miniszterelnök által felvázolt kép és a valóság közötti ilyen mértékű eltérések egyszerű csúsztatások vagy öncélú hazugságok volnának. Meggyőződésünk, hogy a kormányfő jelentős részben el is hiszi azt, amit mond. Ez a pont pedig rámutat az ő messze legfontosabb vezetői hiányosságára, ami a magyar környezetben gyakorlatilag megakadályozza, hogy hatékonyan tudjon kormányozni" - írják. A teljes blogbejegyzés itt olvasható.

Négy településen egészségtelen a levegő, Budapesten már a forgalomkorlátozásról beszélnek

Négy településen egészségtelen a levegő, Budapesten már a forgalomkorlátozásról beszélnek

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését

Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését