szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Nick Fadugba, az AFRAA főtitkára legutóbbi éles hangú nyilatkozatában azt állította, hogy az EU-nak nem lenne szabad...

Nick Fadugba, az AFRAA főtitkára legutóbbi éles hangú nyilatkozatában azt állította, hogy az EU-nak nem lenne szabad repülésbiztonsági kérdésekben különböző „tiltólistákat” készíteni, ugyanis e témakörben csak az ENSZ nemzetközi szakosított szervezete, az üzleti érdekektől mentes ICAO lehetne illetékes. Az EU tiltólistáján jelenleg 17 afrikai ország légitársasága szerepel, közéjük tartozik például Benin, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Dzsibuti, Egyenlítői Guinea, Libéria, a Kongói Köztársaság, Sierra Leone, Sao Tomé és Príncipe, Szudán és Zambia is.

A TAAG Angola Airlines és három gaboni fuvarozó (a Gabon Airlines, az Afrijet és az SN2AG) számára bizonyos korlátozások mellett engedélyezett az EU területére való belépés. Az AFRAA hangsúlyozza, számos olyan afrikai légitársaság került EU tiltólistára, amelyik soha nem repült egyetlen EU-tagországba sem, és nem is tervezi itteni járatok beindítását. A diszkriminatív intézkedések „komolyságát” jelzi az is, hogy a listán szereplő légitársaságok egy része csak papíron létezik, miután a gyakorlatban semmiféle tevékenységet nem folytat. A 40 légitársaságot tömörítő AFRAA 1968-ban alakult meg Accrában, a szervezet jelenlegi székhelye pedig Kenyában, Nairobiban található.

TTG

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijárási tilalom van Szlovákiában, szinte csak munkába lehet járni

Kijárási tilalom van Szlovákiában, szinte csak munkába lehet járni

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

Máris komoly károkat okozott a brit gazdaságnak a kilépés az EU-ból

Máris komoly károkat okozott a brit gazdaságnak a kilépés az EU-ból