szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Jokohama és Kamakura a novemberben megjelenő, 2011-es Tokió kalauzban fog szerepelni, míg Kóbe az először tavaly...

Jokohama és Kamakura a novemberben megjelenő, 2011-es Tokió kalauzban fog szerepelni, míg Kóbe az először tavaly publikált Kiotó-Oszaka kiadvány étterem- és szállodalistáját bővíti majd.
   
"Mind a három új japán város nagyon érdekes és jellegzetes gasztronómiát képvisel" - hangsúlyozta Jean-Luc Naret, a Michelin-kalauzok igazgatója közleményében.
   
Bernard Delmas, a Michelin japán részlegének igazgatója hozzátette, hogy az ellenőrzéseket "Japánban letelepedett ítészek és egy ottani szerkesztőségi csapat" végezte, és a kóstolások 2009 közepén kezdődtek a három érintett városban.
   
Tavaly Tokió lett a háromcsillagos éttermek világfővárosa, miután a Michelin-kalauz tizenegy ottani éttermet jutalmazott a legmagasabb elismeréssel, és az addig legjobbnak számító Párizsban pedig csak tízet. A japán megapolisz egyúttal a világ "legcsillagosabb" városa összesen 261 kiosztott csillaggal.
   
A legjobb éttermek hazája ennek ellenére Franciaország maradt 26 háromcsillagos étteremmel; ebből egész Japánban mindössze 18 található.
   
A Michelin étteremkalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg. Az eredetileg csupán Franciaországot felölelő gasztronómiai útmutató a legkiválóbb éttermekről nyújt tájékoztatást.

MTI

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

travelline.hu Plázs

Mit együnk Japánban?

A japán és magyar konyha közti alapvető különbség az, hogy az előbbi sokkal...