szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Élőben közvetített szülés tartja lázban a magyar twitterezőket. Kisvirag néven egy budapesti anyuka első gyermeke születésének szinte minden percét megosztotta követőivel – egyenesen a SOTE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáról.

"Boldog vagyok, és örömmel osztottam meg a boldogságom a világgal” – válaszolta megkeresésünkre a budapesti kismama, miért érezte fontosnak, hogy mindenkivel közölje e kétségkívül fontos eseményt.

A kivitelezéshez csak egy okostelefonra volt szükség. "Igazábol még alig rosszabb, mint a menstruációs fájásom, és ez legalább időnkent abbahagyja (...) Fájásgyenge vagyok, nem tágulunk. Most infuzíó, epidurális fajdalomcsillapítás es oxitocin következik (...) Haladunk, haladgatunk, igyekszünk keveset szenvedni" – így kezdődött. Majd a vége: "14 ora vajudás utan császár lett a vege. És Twitterről kell megtudnom, mekkora, még nem is láttam" – olvashatja, aki akarja. Mert, mint mondja, amíg bírta, ő írta a bejegyzéseket, utána a férje vette át. Eleinte az került ki, amit ő diktált, majd amikor ő a műtőbe került, párja tudósított arról, éppen mi történik. Így esett meg, hogy amikor később magához tért, a twitterről tudta meg, mi történt az elmúlt órákban.

©

Valószínű sokaknak idegen, hogy valaki így kitárulkozzon a virtuális térben, az eset azonban jó példa arra, hogy a többség vevő erre. "Mindenki, akihez eljutott, drukkolt, vadidegenek is, és több mint harminc új követőm lett. Hihetetlen mennyiségű biztató üzenetet kaptam, és ez is sokat segített " – magyarázta a twitteres kismama, aki már több mint két éve twittel, vegyesen a magánéletéről és a munkájáról.

"Napi átlag 10-20 twitet írok, tehát viszonylag sokat  – közléskényszeres vagyok, tudom" – vallja, hozzátéve: "amikor terhes lettem, ugyanúgy írtam róla, mint bármely más engem érintő dologról, amit szívesen elmondok az ismerősöknek, világnak." Igazából nem is az volt a kérdés, fog-e a szülésről is twittelni, hanem az, hogy mennyit.

Az biztos, hogy a magánélet kiteregetésével bizonyos kockázatokat is felvállalunk, negatívumai is lehetnek, de mint Kisvirag elmondta, eddigi tapasztalataiból szinte hiányoznak a negatív kritikák, alig egy-kettővel találkozott. Azt már rég megszokta, hogy mindig vannak olyanok is, akiknek ez nem tetszik.

Megkaptuk a twitteres baba fotóját.

Az anyuka és az újszülött is jól vannak. "Minden oké, így reggeli után a délelőtt folyaman már mehetek is le babázni a gyermekágyas osztályra" – követhetjük az utózöngéket is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

Fordult a trend: ismét elkezdődtek az elbocsátások itthon

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság