szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

John Dalli, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa áldását adta az Ex-Smokers Are Unstoppable (A volt dohányosok megállíthatatlanok) elnevezésű kampány második felvonására. A kampány közösségi oldalain eddig több mint 500 ezren fejezték ki tetszésüket.

A júniusban indított A volt dohányosok megállíthatatlanok elnevezésű kampány célja, hogy segítse a 25–34 év közötti korosztályt a leszokásban, illetve hogy ne szokjanak rá a dohányzásra. A Megállíthatatlan kampány egyedülálló módon a dohányzás nélküli élet pozitív hatásaira összpontosít, ezek közé tartozik a jobb egészségi állapot, a jobb társas kapcsolatok, a több pénz és természetesen a jobb életminőség.

„Különösen örülök, hogy három hónap alatt már 20 ezernél is több aktív használója lett a dohányzásról leszoktató interaktív eszközünknek, az iCoach-nak, amely gyakorlati tippek és tanácsok révén nyújt segítséget a dohányzásról való leszokás egyes szakaszaiban. Ez az első alkalom, hogy egy uniós program gyakorlati segítséget is nyújt" – fogalmazott Dalli.

A kampány második szakaszához tartozik egy az összes EU-tagállamot átfogó reklámkampány, amely a dohányzásról való leszokás előnyeit jeleníti meg. Sport-, fogyasztói és egészséggel kapcsolatos rendezvényeken is megjelenik, amelyeken az európai fiatalok közvetlenül találkozhatnak a nekik szóló eszközökkel, tanácsokkal és információkkal. Emellett nagyobb cégekkel is megállapodnának, hogy a munkahelyek is népszerűsítik a dohányzásról való leszokást.

„Magam is néhány éve szoktam le a dohányzásról, így tudom, milyen nehéz ez a folyamat” – mondta az egészségügyi biztos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal