szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

A tanúk meghallgatásával folytatódott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a bűnügynek a tárgyalása, amelyben csalással vádoltak meg két fővárosi nőgyógyászt és egy asszisztensnőt. A vádirat szerint a két orvos olyan kezelésekért kért pénzt meddő nőktől, amelyeket az Országos Egészségpénztár finanszírozott.

A csütörtökön meghallgatott tanúk arról beszéltek, hogy a Nyírő Gyula Kórház területén működő meddőségi centrumban vizsgálták meg őket, ahol a centrumot vezető orvos, dr. Vereczkey Attila lézeres laparoszkópiás műtétet javasolt számukra. A tanúk elmondása szerint ezért a műtétért arra hivatkozva kértek tőlük pénzt, hogy azt egy Németországból érkező professzor végzi speciális géppel, s a kezelést az OEP nem támogatja.

Volt tanú, aki azt állította, hogy a pénzért cserébe külön kórtermet is ígértek neki, de végül egy négyágyas kórterembe kellett befeküdnie. A tanúk többsége arról számolt be, hogy a befizetett százezres nagyságrendű összegről sem számlát, sem átvételi elismervényt nem kaptak.

Egyetlen tanú számolt be arról, hogy - többszöri kérésére - számlát kapott az általa befizetett, közel negyedmilliós összegről. Volt, akitől a német professzor útiköltsége miatt kértek több százezer forintot, de végül nem is a professzor műtötte. Az árak képzése is igen érdekes módon folyt a meddőségi centrumban.

Az egyik tanú vallomása szerint a szintén megvádolt asszisztensnő a betegtől kérdezte meg, hogy mennyit tudna fizetni a műtétért 150 és 250 ezer forint között. A beteg 150 ezret mondott és ezt kellett befizetnie, amit egy kockás papíron fel is jegyeztek. Az ügyész árképzést firtató kérdésére Vereczkey Attila elmondta: ők nem gazdasági szakemberek, ehhez nem értettek. A tárgyalás március 20-án folytatódik.

Arról, hogy mennyibe kerül ma Magyarországon egy szülés, itt olvashat bővebben!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windows 10 van a gépén? Kellemetlen meglepetés érheti

Windows 10 van a gépén? Kellemetlen meglepetés érheti

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy gárdonyi parkoló ügyében

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy gárdonyi parkoló ügyében

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma