szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy újságíró a Daily Mailen megjelent cikkével maga ellen fordította egész Nagy-Britanniát. Azt fejtegeti, hogy szépsége miatt utálják nőtársai. És ezek után már nem csak ők.

Samantha Bricks-nek nincsenek kétségei. A repülőn pezsgőt küld neki a kapitány, a - hímnemű - járókelők kifizetik a taxiszámláját, de a bárpultosok sem hagyják soha, hogy ő állja a cehhet. A nő szép, és ezért ünneplik a férfiak, ezt állítja, de a Daily Mailen tegnap megjelent vezércikke nem - csak - ezért verte ki a biztosítékot a briteknél. Hanem mert elmés okfejtésében azt tárja elénk, hogy milyen nehéz is neki, hisz minden más nő viszont utálja. Nem szívesen hívják társaságba, nem köszönnek vissza az utcán, félnek, hogy párjukat behálózza. Borzasztó. Bricks a női féltékenységről értekezik saját példáján, és felsorolja a legkirívóbb eseteket, amikor persona non gratává vált kinézete miatt.

A cikket szóra sem méltattuk volna, ha ma meg nem jelenik a folytatása az angol bulvárlapban, melyben magyarázza bizonyítványát a Daily Mail és Bricks. Az írásra állítólag több mint másfél millióan kattintottak egy nap alatt, több mint ötezer utálkozó hozzászólás érkezett, ami a nő szerint igazolja elméletét: a szépeknek sanyarú a sorsuk Nagy-Britanniában, és jobban teszik, ha zsákot húznak fejükre. "Nem csoda, hogy Victoria Beckham kiköltözött Los Angeles-be" - mondja Bricks, akinek elkerülhette a figyelmét, hogy David Beckhamet az LA Galaxy igazolta tengerentúlra, és az egész család kivándorolt.

A Twitteren is a nap témája lett a csöppet sem szerény asszonyság - akiről a képek itt megtekinthetők, felkészítésképp: láttak már szebbet -, brit celebek is köszörülik rajta a nyelvüket, egyikük azon morfondírozik, hogy vajon miért születnek ilyen írások, és ő miért olvasta el, a letöbb "lájkot" - eddig 23 ezret -  mégis egy torontói kommentelő kapta, aki így reagált Bricks-re: Általában nem írok kommenteket, de ez a cikk annyira elképesztő, hogy nem bírom visszafogni magam. Nem ítélkezem, de ez az író olyannyira eltávolodott a valóságtól, hogy szerintem valakinek meg kéne csípnie...Az arroganciája lélegzetelállító. Szerintem azért utálja a többi nő, mert öntelt és nárcisztikus". A Stylist online divatlap viszont védelmébe vette és megjelentetett egy cikket: We don't hate you - azaz mi nem utálunk - Samantha Bricks címmel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatéves csúcson az élelmiszerárak

Hatéves csúcson az élelmiszerárak

Magyar kutatók szerint a koronavírus második hulláma nem az első feléledése, és több mutáció is terjed

Magyar kutatók szerint a koronavírus második hulláma nem az első feléledése, és több mutáció is terjed

Speciális szobát hoztak létre a Kardiológiai Intézetben, hogy a látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a szívbetegek a hozzátartozóikkal

Speciális szobát hoztak létre a Kardiológiai Intézetben, hogy a látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a szívbetegek a hozzátartozóikkal