szerző:
Décsi Juli

Hétfőn elkezdődött az iskola, és ezt mindenki az ősz beköszöntével köti össze. A magyar tervezők is így vannak ezzel. A legtöbben a napokban jelentek meg új kollekcióik bemutatásával, divatbemutató vagy lookbook fotósorozattal. Íme, az idei őszi trendek a nagyvilágból a magyar divattervezők tolmácsolásában.

Ourstyle Boutique

Egyre több magyar divattervező száll versenybe, hogy felvegyék a kesztyűt –ez esetben a rajzceruzát, és emeljék a színvonalat a divattervezők világában. Az OurStyle Boutique azért jött létre, hogy összefogja, segítse, promótálja a magyar divattervezőket Magyarországon és világszerte egyaránt.

Mindig nagy izgalommal tölti el a divatrajongókat, hogy a követező szezonban vajon mi lesz ’IN’, ahogy divatkörökben mondani szoktás – vagyis, mi lesz a trend. A minden divat nagyon ritkán igaz, pedig sokak azt hiszik. A minden és a sok minden között van egy leheletnyi különbség. 

Az őszi trend mindig is előfutára volt a télinek, nincs ez máshogy most sem. Felkészítenek minket a divatban is borongósabb időszakra, amikor egyre sötétebb, visszafogottabb színeket és vastagabb anyagokat használnak fel a tervezők. De addig is, használjuk ki a vidámabb napokat: az őszi ruhatárban az a jó, hogy ekkor lehet a leginkább variálni a különböző darabokat. Igazán stílusosan lehet öltözni a különféle ruhadarabok egymással és egymáson való hordásával, kombinálásával.

Military 

Nagy divat (lesz) a military stílusú-hatású-fazonú-színű bárminemű ruhadarab, de a magyarok tervezők közül nem volt idén olyan, akinél ez megjelent volna.

Military és kamuflázs
©

Szegecsek

 Minden mennyiségben és minden terméken megjelennek idén. Ez a szezon igazi nagy favoritja! Legyen a szegecs színes, ezüst vagy arany, hegyes, kocka alakú vagy háromszög, minden jöhet ez alakalommal.

Szegecs a kifutón
©

 

Szegecs és kövek minden színben
©

 Itthon az Iner (Gyöngyösi Reni –a tavalyi Gombold újra! nyertes tervezője) vállalta be a szegecseketa a kollekciójában, Dora Abodi is felhasználta a fém szegecsek színes testvéreit, illetve Mojzes Dóra, aki már a nyári kollekcióját is ez díszítette.

INER kollekció
©

Oversize+feszes

Kabátokból, pulóverekből az oversize (túlméretezett) is jöhet minden mennyiségben, de csak akkor, ha ezt a túlzást a lábszárunknál kompenzáljuk. Tehát egy feszes csőnaci, vagy leggings-szel megmarad a szexi-nőies hatása, pláne ha ezt egy magassarkúval kombináljuk.

Lenge és feszes együtt: jobbra Dora Abodi
©

Print

A felsőkön, pólókon a printek és szövegek is az idény slágerei maradnak, melyek a nyári trendből maradtak vissza. Ezzel üzennek a tervezők a világ divatőrültjeinek.

Az Es-tu un Ange nyomott pólói
©

Válltömés 2.0

Az elegánsabb ruháknál a nagy volumenű vállak, illetve a csípőkiemelés, peplum is teret kap. Sőt mi több, hódít!

Nagy volumenű vállak, csípőkiemelés: INER balra, Annaeva jobbra
©

Ga(va)llér

Kiegészítőkben pedig divat a gallér, mely a ruhától külön, nyakékként viselendő, polóhoz, pántnélküli ruhához, de bármihez, nyaklánc helyett.

Divat a gallér
©
Nora Sarman gallérjai
©

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Engedély nélkül kötött ki Lampedusán egy mentőhajó, a hatóságok lefoglalták

Engedély nélkül kötött ki Lampedusán egy mentőhajó, a hatóságok lefoglalták

Újabb óriásbírságot szabott ki Brüsszel a Google-ra

Újabb óriásbírságot szabott ki Brüsszel a Google-ra

Hivatalos: Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban

Hivatalos: Felfüggesztik a Fideszt a Néppártban

Szabadon járkálhatnak a kecskeméti VIP-börtön rabjai

Szabadon járkálhatnak a kecskeméti VIP-börtön rabjai

12 évnyi adat tűnt el a MySpace-ről, 50 millió zenefájl veszett oda

12 évnyi adat tűnt el a MySpace-ről, 50 millió zenefájl veszett oda

Vízre utaló nyomokat talált a japán űrszonda a Ryugu kisbolygón

Vízre utaló nyomokat talált a japán űrszonda a Ryugu kisbolygón