szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötmilliárd forintot meghaladó beruházással új szárnyat építenek a tatabányai Szent Borbála Kórházban. A négyszintes épületben 170 ágy lesz.

Az új szárny alapkövét szerdán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lőke János, a kórház főigazgatója helyezte el.

Lőke János tájékoztatása szerint csaknem hatezer négyzetméteres alapterületű, négyszintes új pavilont építenek, ahol összesen 170 ágy kap helyet. Ide költöztetik a korábban különálló telephelyeken működő részlegeket, például a tüdőgondozást.

MR- és CT-műszereket vásárolnak, valamint a röntgenberendezéseket digitálisra cserélik és a betegellátást segítő informatikai rendszereket építenek ki.

A rekonstrukció kórház 19 ellátási egységét érinti. Az építési-kivitelezési munkálatok 2013 májusában kezdődtek és szakaszos átadásokkal végül a teljes épületet 2014 második felében lehet birtokba venni.

A kórházban folyamatban van egy 800 millió forintos felújítás. Ötszáz elöregedett ablakot cserélnek ki az intézmény egyik szárnyában, szigetelik az épületrész homlokzatát és tetejét összesen 7600 négyzetméteren, ezzel évente 35 százalékkal csökkenhet az energiafogyasztás.

A Szent Borbála Kórház Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézménye, 786 ágyas, 1200 dolgozót foglalkoztat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok