szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Francia kutatók szerint gyakran vesztes csapatnak szurkolni egészségetlen, mert egy pszichológiai felmérés szerint a drukkerek többet esznek egy vereség utáni napon, mint máskor - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Yann Cornil és Pierre Chandon pszichológusok felmérése szerint a jelenség főként városban élőkre és a legvérmesebb  drukkerekre igaz, olyan mérkőzéseket követően, amikor a papírforma kiegyenlített esélyeket jósolt. 

A tanulmány 726 ember megkérdezésén alapul, az alanyok étkezési naplót vezettek a meccsek napján, vasárnaponként és a következő két napon.

Ezekből kiderült, hogy hétfőnként általában 16 százalékkal több telített zsírsavat és 10 százalékkal több kalóriát vettek magukhoz a vesztes csapatok hívei. Győztes csapat esetében viszont 9 százalékkal kevesebb telített zsírsav és 5 százalékkal kevesebb kalória került a drukker szervezetébe, mint máskor. A jelenség a 8 legszenvedélyesebb francia "fociváros" esetében még kirívóbb: 28 százalékkal nő a drukkerek telítettzsírsav-fogyasztása vereség után, győzelmet követően viszont 16 százalékkal csökken.

A pszichológusok szerint a drukkerek önbecsülésük fenyegetéseként élik meg a vereségeket, míg a győzelmek erősítik az önfegyelmet. Az örök - vagy gyakori vesztes csapatok - híveinek azt javasolják, hogy az újabb kudarc után üljenek le és írják le, hogy mi igazán fontos az életükben, ez az egyszerű módszer teljesen eredményes lehet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat hónapot csúszik a csepeli HÉV-vonal felújítása

Hat hónapot csúszik a csepeli HÉV-vonal felújítása

Seres László: Sorostalanság

Seres László: Sorostalanság

Szupermenő lett ez a vadonatúj 2020-as Moszkvics

Szupermenő lett ez a vadonatúj 2020-as Moszkvics