szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az adventi időszakban a települések központjaiba, főutcáira kerülő fényfüzérek mellett idén több helyen a szokásosnál látványosabb dekorációt is elhelyeztek a helyiek. A Pest megyei Nagykőrösön három méteres hóemberek köszöntik a járókelőket, míg Százhalombatta polgármesteri hivatalának homlokzatára az ország legnagyobb adventi naptárát erősítették.

Nagykőrös főterén négy, speciális technikával készített hóember van, magasságuk a fejükön lévő cilinderrel együtt 2,5 és 3,5 méter – mondta Tényi András, a város főépítésze.

Két hóember a szintén tekintélyes méretű adventi gyertyák mellett kapott helyet. A fehér figurák közül a gyerekek kettőt körüljárhatnak, megfoghatják őket, míg a másik kettő egy kis mesterséges dombon áll. A kompozíció előtt egy tavacskát is kialakítottak, bízva abban, hogy azon hamarosan csúszkálni is lehet majd.

A figurákat többhetes előkészítés után egyetlen nap alatt állították fel a nagykőrösi polgármesteri hivatal dolgozói a helyi szolgáltató központ munkatársainak segítségével.

Százhalombatta nívódíjas főterén lézer- és lángshow-val, ünnepi dalokkal, fényekkel, óriási naptárral és adventi koszorúval indult az ünnepre hangolódás – mondta Nyilas Hajnalka, a város önkormányzatának szóvivője.

Két éve készítették el az ország legnagyobb adventi naptárát, amelyet idén is a városháza homlokzatára erősítettek fel. Minden nap egy-egy új, jókívánságokat rejtő ablak nyílik ki a kalendáriumon. Újdonságként egy óriás adventi koszorút is összeállítottak, majd felerősítették a zenepavilon tetejére.

A települést majdnem egy kilométernyi fényfüzér, kétszáz kandeláber-motívum és sok fényjáték díszíti. A dekorációt folyamatosan bővítik, gazdagítják: karácsonyi lámpákat kapott a Szent István-templom, de a csodaszarvas-díszkút és számos útvonal is ünnepi fénybe öltözött. Az iskolák és óvodák előtt gyermekbarát karácsonyi motívumokat láthatnak a százhalombattaiak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában

Black Friday: akadt olyan tévé, ami 15 millióval volt leértékelve Amerikában

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson

A vírus különleges sanszot ad a magyaroknak a romániai választáson