szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Német igazságügyi orvosok most először találtak bizonyítékot arra, hogy két férfi halálát is a kannabiszfogyasztás következményei okozták. A férfiak súlyos szívritmuszavarban hunytak el.

A düsseldorfi egyetemi klinika igazságügyi orvosainak sikerült először a világon bebizonyítania, hogy két halálesetet is a marihuánafogyasztásra vezethető vissza - írja a Focus Online.

A 23 és 28 éves férfiakat felboncolták, majd különböző vizsgálatokat végeztek testükön és azt találták: a kannabiszfogyasztás okozta halálukat. Ez szerintük azt mutatja, hogy a marihuána nem csak "euforikus hangulatot" idéz elő, hanem van, hogy halálos szívleállást okoz.

A tudósok hozzáteszik: nagyon ritka esetről van szó, de bármelyik embert érintheti, aki ezzel a könnyűdroggal él.

A kutatóknak arról nem volt tudomása, hogy a két fiatal férfi milyen rendszeresen szívott és milyen mennyiséget fogyasztottak el halálukig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!