Amikor a francia szocialisták elnökjelöltjéről bikinis képek jelentek meg egy bulvárlapban, a világ egyöntetűen hördült fel: micsoda nő!

Nézze meg galériánkat!
© AP
Segoléne Royal lehet az első női államfő Franciaországban, ami azért mégiscsak egy nagyhatalom, személye ezért mindenképpen figyelemreméltó. Persze Thatcher után ez önmagában nem akkora hír, viszont, szexizmus ide vagy oda, Royal lehet az első csinos nő, aki komoly politikai hatalomhoz jut.

Segoléne Royal hajadon, de élettársi közösségben él Francois Hollane-nel, akitől négy gyermeke született, és akihez állítólag nem hajlandó feleségül menni. További érdekesség kettőjükkel kapcsolatban, hogy Segoléne egy politikai viadalban legyőzte gyermekei apját.

Royal 53 éves, és mértéktartó vélemények szerint tíz évvel néz ki fiatalabbnak, az általunk látott videók és képek alapján mi legfeljebb 37 évesnek mondanánk. Politikai pályafutásának minősítése nem ennek a rovatnak a dolga, alul találnak majd egy linket a hölgyről szóló komoly elemzéshez, ha a háttérre is kíváncsiak. Mi itt nőként és jelenségként szeretnénk Segoléne Royalról írni.

© AP
Segoléne ugyanis egyértelműen szép. Lehet persze politikai korrektségről beszélni, feminizmusról meg egyenlőségről, de ettől adottságai még nyilvánvalóak maradnak. Ezért aztán külsejével is rengeteget foglalkozik mind a média, mind a kedves választópolgár. A kitüntető figyelem egyik jele volt, amikor a családi nyaralás után fürdőruhás paparazzi képek jelentek meg Royalról. Franciaország megdöbbent, tekintve, hogy ott nem a prüdéria, hanem a magánélet sérthetetlensége miatt nem zaklatják a politikusokat, de elismerték, pusztán esztétikai szempontból érdemes volt a fotót elkészíteni. A francia szocialista párt a kedvező vélemények ellenére igyekezett mindenhonnan eltávolítani a képet, még az internetről is, de ahogy az alábbi kis videó is mutatja, Olaszországba már nem ér el a kezük.

Az elnökjelölt külseje mellett folyamatos céltábla öltözködése, sminkje, illetve annak hiánya, személyes stílusa. Royal ugyanis nem hajlandó betartani a szabályokat. Kevés alkalomtól eltekintve nem festi az arcát. Általában lapos sarkú, kényelmes cipőben jár, és hiába kérdezik, nem árulja el, hol vásárol. Nem visel haute couture ruhákat, tehát nem költ sem saját, sem a pártkasszából milliókat Chanel és Dior kosztümökre. Egy újságíró kitartó érdeklődésének köszönhetően annyit tudhatunk, hogy a készruhákat kedveli, tehát megmarad a Zara, Mango színvonalánál. Amikor többedszerre kérdezték öltözködéséről, kifakadt: "Ha férfi lennék, akkor is feltenné ezeket a kérdéseket?" Természetesen titkolózása ellenére, vagy pont azért, sokan kritizálják.

Ruháinak jellemzője, hogy szereti a világos színeket, gyakran visel fehéret. Ezzel csak az a probléma, hogy a klasszikus szabályok szerint különböző anyagú fehér holmikat nem illik együtt felvenni, mert nem egyöntetű a hatás. De az is előfordult már, hogy világoskék kosztümhöz fehér táskát és fekete cipőt viselt. Amikor felröppent a hír, hogy egy bizonyos, nálunk ismeretlen, fiatalok körében népszerű francia márka termékeit hordja, a cég képviselői állítólag kifakadtak, hogy túl öreg a ruháikhoz. Máshol hajviseletével elégedetlenek, miszerint túl magas a homloka ahhoz, hogy frufru nélküli frizurát hordjon.

A stílusérzék nem feltétele az államelnökségnek, de lenne rá egy fogadásunk, hogy megválasztása esetén Segoléne szekrénybe besurran a Dior és a Chanel, s valószínűleg a hajviselete is megváltozik majd. Onnantól kezdve ugyanis már nem egy karakteres politikus lesz, hanem egy ország első embere.

Kádár Mónika

Shake

Milyen illatuk van a született feleségeknek?

Amerikában piacra dobták a sikeres sorozathoz kreált parfümöt, ami egyszerre csábító, kifinomult és meglepő. De lehet, hogy hisztérikus, erőltetett és sematizált. Csak nézőpont kérdése, milyennek látjuk a sorozatot.

hvg.hu Autó

Megérkeztek Pekingbe a maratoni Mercedesek - galériával

Befutott Pekingbe minden idők leghosszabb dízel maratonja. November 17-én épségben érkezett meg a kínai fővárosba az a 36 Mercedes, amelyek október 21-én indultak útnak Párizsból az Európát és Ázsiát átszelő közel 14 ezer kilométeres túrára. A győztes „eBay”-csapat járművének 7,19 liter/100 kilométeres átlagfogyasztása jóval felülmúlta a várakozásokat. Az abszolút legjobb fogyasztás még ennél is kisebb, 5,5 liter volt az egyik napi szakaszon.

Nyéstán megismétlik a választást, mert olyanok is szavaztak, akiknek nem lett volna szabad

Nyéstán megismétlik a választást, mert olyanok is szavaztak, akiknek nem lett volna szabad

A szíriai hadsereg már csak hat kilométerre van a török határtól

A szíriai hadsereg már csak hat kilométerre van a török határtól

Megszüntetné a Brexit után a szabad munkaerő-áramlást a brit kormány

Megszüntetné a Brexit után a szabad munkaerő-áramlást a brit kormány

Több száz Kispaládra bejelentett ukrán szavazhatott a választáson

Több száz Kispaládra bejelentett ukrán szavazhatott a választáson

Nincs még 19 és van egy jó ötlete? Akkor ezt feltétlenül olvassa el

Nincs még 19 és van egy jó ötlete? Akkor ezt feltétlenül olvassa el

A Viszkist megbüntették, aztán ivott egy whiskyt

A Viszkist megbüntették, aztán ivott egy whiskyt