szerző:
hvg.hu

Egy cannes-i filmbemutatón Diego Maradona azt üzente Pelének, hogy szálljon le róla, mert a brazil fenoménnak is vannak sötét titkai.

Maradona
© AP
Emil Kusturica egy dokumentumfilmmel szerepel a cannes-i filmfesztiválon, amely Diego Maradona argentin futballista életéről szól. A filmet népszerűsítő sajtótájékoztatón maga a főszereplő is megjelent és az újságírók előtt kikelt a brazil ikon, Pele ellen, azt követelve, hogy a kolléga ne tegyen a jövőben negatív megjegyzéseket Maradonára.

„Neki is van sötét oldala. Tudok egy rakás történetet róla. Azt gondolom, jobb lenne, ha csendben maradna. Megalázó, ahogy rólam beszélt” – nyilatkozta Maradona. Pele valóban azt mondta korábban, hogy szerinte Maradona világbajnoki aranyérmét el kellene venni drogproblémái miatt, úgy tűnik, ezt nagyon rosszul esett a bevallottan kokainfüggőséggel küzdő volt sztárnak.

Kusturica filmje egyébként, amely a focista három különböző énjére koncentrál: a sportolóra, a családfőre és Amerika külpolitikájának kritikusára, szintén nem próbálja meg eltitkolni Maradona drogfüggőségét. Ezt már csak azért sem tehetné, mert a focista külpolitikával kapcsolatos aktivitása a Fidel Castroval való barátságára épül, amely akkor mélyült el, amikor Maradona egy kubai klinikán próbált megszabadulni alkohol- és kokainproblémájától. Később a sportoló Hugo Chávez venezuelai elnökkel is összebarátkozott, ez továbberősítette amerikaellenességét.

A már aktív focista korában is nehéz természetéről és szélsőségesen egyszerű gondolkodásáról híres Maradonáról szóló dokumentumfilm már a második a cannes-i filmfesztivál bemutatói között, amely sportolóról szól, az előző Mike Tyson bokszoló botrányos karrierjéről szólt.

MTI Világ

Maradona és Robbie Williams kilenc millió eurót focizott össze

2:1-re verte meg egy angol hírességekből toborzott csapat a már nem aktív játékosokból összeállított világválogatottat szombaton este Manchesterben, a legendás Old Trafford stadionban. A 72 ezer néző előtt lejátszott meccs több mint 9 millió eurót hozott az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja javára.

MTI/hvg.hu Világ

Maradona brazil mezben

Hazája ősi riválisának, Brazíliának a mezében tűnik fel egy üdítőital-gyártó cég reklámjában Diego Maradona, az argentinok egykori futballcsillaga.

MTI Shake

Orvosa ismeri Maradona gondolatait

A Diego Maradonát kezelő orvos szerint nem igazak azok a pletykák, melyek szerint az egykori futballcsillag az öngyilkosság gondolatával foglalkozna.

Orvosi maszkkal az arcán lopott a szülészetről

Orvosi maszkkal az arcán lopott a szülészetről

Jó bornak is kell a jó címke

Jó bornak is kell a jó címke

Strache megbukott, Hofer az osztrák radikálisok új vezére

Strache megbukott, Hofer az osztrák radikálisok új vezére

Fülke: Nem biztos, hogy jól járt Tarlós azzal, hogy Gulyás megzsarolta a budapestieket

Fülke: Nem biztos, hogy jól járt Tarlós azzal, hogy Gulyás megzsarolta a budapestieket

Jövő vasárnap ingyen vonatozhat, ha van forgalmija

Jövő vasárnap ingyen vonatozhat, ha van forgalmija

Kína osztályozná a lakosságát

Kína osztályozná a lakosságát