szerző:
MTI

Beiktatása után 44 nappal már őszül Barack Obama amerikai elnök - hívta fel a figyelmet képpel illusztrált címoldalas cikkében a The New York Times.

"Hát ehhez nem volt szükség hosszú időre, csak 44 napja végzi munkáját, és Obama elnök már őszül" - írta az újság. Ez a változás a Fehér Ház korábbi lakóit is elérte. Bill Clinton fején még felerészben barna haj volt hivatalba lépésekor, két év elteltével viszont már olyan volt, mint egy ezüstróka. George W. Bush fekete-fehér haja pedig mintha egyik pillanatról a másikra fehéredett volna ki teljesen.

Azt az interneten terjedő szóbeszédet, hogy Obama festi a haját, hol sötétebbre, hol világosabbra, ha fiatalosabbnak vagy éppen korosabbnak akar látszani, fodrásza, Zariff cáfolja. Állítása szerint az elnök hajszíne 100 százalékosan természetes.

A halántékánál felfedezhető világosabb hajfelületek mindenesetre azt bizonyítják, hogy a 47 éves Obamán is nyomot hagynak az elnökség fizikai és pszichológiai megpróbáltatásai, jóllehet olyan ember benyomását kelti, aki remekül kezeli a feszültségeket. Pszichológusok szerint a stressz felgyorsíthatja az őszülés folyamatát.

Obama - aki nagyjából kéthetente vágatja haját, amelyet mindig tövig nyírat - egyszer beszélt újságíróknak arról, hogy őszül. A virginiai Augustban rendezett tavaly nyári választási gyűlésen azt mondta: 19 hónapja kampányol, és az embereknek már feltűnik, hogy több az ősz hajszála, mint amikor belevágott a küzdelembe. A gazdasági válság, a két háború és más feszültséget jelentő tényezők miatt valószínűleg napról napra mind törődöttebb arc néz szembe vele, amikor reggelente tükörbe pillant - írta a lap.

Az elnökök egy év alatt valójában két évet öregednek - véli Michael Roizen, az emberek fizikai korának megállapításával foglalkozó RealAge weboldal társalapítója. Az őszülő hajkorona csak az egyik szokásos jele az elnökökre nehezedő rendkívüli tehernek. Sok elnöknél - ilyen volt például Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson és Franklin D. Roosevelt - magas vérnyomás alakult ki. Clintonon szívműtétet hajtottak végre, mikor a Fehér Házból távozott.

MTI Világ

Obama: nem maradunk sokáig Afganisztánban

A csapaterősítés ellenére nem hosszú távra tervezi az amerikai hadsereg a jelenlétét Afganisztánban - jelentette ki Barack Obama pénteken egy televíziós interjúban.

MTI Világ

Obama titkos levele Moszkvának

Titkos levélben tett ajánlatot az amerikai elnök orosz elnök kollégájának: Washington esetleg lemondhat a kelet-európai rakétapajzs telepítéséről, ha Moszkva segít az iráni rakétafejlesztés leállításában - írta a keddi The New York Times.

MTI Világ

Obama nagyobb szerepvállalásra biztatja az afroamerikaiakat

Az Egyesült Államok számára nehéz idők az afroamerikai lakosság számára gyakran még nehezebbek – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, aki ez utóbbit országos és helyi szinten is aktívabb szerepvállalásra buzdította.

Ki nem találná, milyen számokat húztak ki az ötöslottón!

Ki nem találná, milyen számokat húztak ki az ötöslottón!

PR-katasztrófa volt a szakemberek szerint András herceg interjúja

PR-katasztrófa volt a szakemberek szerint András herceg interjúja

Karácsony lelepleződött: ma például a metrón látták

Karácsony lelepleződött: ma például a metrón látták

Így kezdődnek a hatoslottó számai: 3, 4, 5

Így kezdődnek a hatoslottó számai: 3, 4, 5

A lengyelek amerikai atomerőművet építhetnek, és nem vesznek fel rá hitelt

A lengyelek amerikai atomerőművet építhetnek, és nem vesznek fel rá hitelt

Lilába borul a Lánchíd vasárnap este

Lilába borul a Lánchíd vasárnap este