szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben...

Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben fogyasztva. Az alábbi recepttel csodálatos kávés desszerteket varázsolhatunk bármelyik asztalra az alkalomtól függetlenül.

A finomság elkészítéséhez két dologra mindenképpen szükség lesz: egy csomag prémium minőségű kávéra és egy tábla szintén prémium csokoládéra.

Kávés csokoládé mousse

Hozzávalók:

-     10 dkg Lindt 70 százalékos csokoládé

-     1 teáskanál porcukor

-     2 tojássárgája

-     4 tojásfehérje

-     2-3 evőkanál tejszín

-     3-4 evőkanál Davidoff Reach Aroma kávé lefőzve

Hogyan készül?

Válasszuk szét a tojásokat. Két tojássárgáját keverjünk el kifehéredésig egy teáskanál porcukorral, a négy tojásfehérjét pedig keverjük kemény habbá.

Vízgőz fölött olvasszuk meg a kockákra tört csokoládét, a felolvadt csokiba keverjünk bele 2-3 evőkanál tejszínt, 3-4 evőkanál presszókávét, majd pedig a kikevert tojássárgáját. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje kemény habját.

Ha elkészült, öntsük hideg vízzel kiöblített üvegpoharakba és hagyjuk állni a hűtőben legalább 8 órát.

Egyetlen ábra, ami tökéletesen megmutatja, mennyire pánikba estek a Manchester Citynél

Egyetlen ábra, ami tökéletesen megmutatja, mennyire pánikba estek a Manchester Citynél

Ezeket érdemes most beszerezni

Ezeket érdemes most beszerezni

Repedt alvázú páncélosokkal és létszámhiányos hadsereggel kapott fontos NATO-feladatot Belgium

Repedt alvázú páncélosokkal és létszámhiányos hadsereggel kapott fontos NATO-feladatot Belgium

Van egy lista, amely szerint Bukarest áll az EU élén, és a Dunántúl nagy része is a legjobbak közé tartozik

Van egy lista, amely szerint Bukarest áll az EU élén, és a Dunántúl nagy része is a legjobbak közé tartozik