Kávés csokoládé mousse recept

Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben...

  • life-style.hu life-style.hu
Kávés csokoládé mousse recept

Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben fogyasztva. Az alábbi recepttel csodálatos kávés desszerteket varázsolhatunk bármelyik asztalra az alkalomtól függetlenül.

A finomság elkészítéséhez két dologra mindenképpen szükség lesz: egy csomag prémium minőségű kávéra és egy tábla szintén prémium csokoládéra.

Kávés csokoládé mousse

Hozzávalók:

-  10 dkg Lindt 70 százalékos csokoládé

-  1 teáskanál porcukor

-  2 tojássárgája

-  4 tojásfehérje

-  2-3 evőkanál tejszín

-  3-4 evőkanál Davidoff Reach Aroma kávé lefőzve

Hogyan készül?

Válasszuk szét a tojásokat. Két tojássárgáját keverjünk el kifehéredésig egy teáskanál porcukorral, a négy tojásfehérjét pedig keverjük kemény habbá.

Vízgőz fölött olvasszuk meg a kockákra tört csokoládét, a felolvadt csokiba keverjünk bele 2-3 evőkanál tejszínt, 3-4 evőkanál presszókávét, majd pedig a kikevert tojássárgáját. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje kemény habját.

Ha elkészült, öntsük hideg vízzel kiöblített üvegpoharakba és hagyjuk állni a hűtőben legalább 8 órát.