Kávés csokoládé mousse recept
Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben...
Ideális párosítás a kávé és desszert, de ezúttal nem külön fogyasztva, hanem a két íz minden előnyét egyesítve egyben fogyasztva. Az alábbi recepttel csodálatos kávés desszerteket varázsolhatunk bármelyik asztalra az alkalomtól függetlenül.
A finomság elkészítéséhez két dologra mindenképpen szükség lesz: egy csomag prémium minőségű kávéra és egy tábla szintén prémium csokoládéra.
Kávés csokoládé mousse
Hozzávalók:
- 10 dkg Lindt 70 százalékos csokoládé
- 1 teáskanál porcukor
- 2 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 2-3 evőkanál tejszín
- 3-4 evőkanál Davidoff Reach Aroma kávé lefőzve
Hogyan készül?
Válasszuk szét a tojásokat. Két tojássárgáját keverjünk el kifehéredésig egy teáskanál porcukorral, a négy tojásfehérjét pedig keverjük kemény habbá.
Vízgőz fölött olvasszuk meg a kockákra tört csokoládét, a felolvadt csokiba keverjünk bele 2-3 evőkanál tejszínt, 3-4 evőkanál presszókávét, majd pedig a kikevert tojássárgáját. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje kemény habját.
Ha elkészült, öntsük hideg vízzel kiöblített üvegpoharakba és hagyjuk állni a hűtőben legalább 8 órát.