szerző:
MTI

Rédicsen és Lentiben is egy-egy gördeszkapálya építése indul Lendvai Zoltán rédicsi plébános kezdeményezésére, aki tavaly nyáron gördeszkás mutatványával világhírre tett szert.

Nemrég egy barátjával a szlovéniai Lendván felkeresték azt a céget, amelyik eddig Európa-szerte már mintegy 200 könnyűbeton gördeszkapályát tervezett és épített - mondta el Zoltán atya. A cégvezetőkkel történt kapcsolatfelvétel után a napokban elkezdték a tervezést és hamarosan indul a kivitelezés is mindkét településen. A könnyűbeton elemekből épülő pályák költségének jelentős részét a szlovén társaság magára vállalta.
   
Rédicsen és Lentiben is egy-egy kézilabdapálya méretű betonozott-aszfaltozott placcon épül fel rövidesen a gyakorlóterep a helyi önkormányzatok által kijelölt területen. A lendvai cégnek ez a két pálya lesz egyben a magyarországi referenciamunkája is.
   
Lendvai Zoltán azt mondta: régóta ígérte a gyerekeknek, hogy segít gyakorlóhelyet találni számukra. Ezzel a kezdeményezésével szeretne örömet szerezni és sportolási lehetőséget is biztosítani a környékbeli fiataloknak, akiknek egyébiránt a világhírét is köszönheti.
   
Tavaly nyáron került fel a világhálóra az a róla készült felvétel, amelyen az ifjabbakat is meghazudtoló ügyességgel mutatta be gördeszkás produkcióját. Az internet révén a katolikus plébános mutatványát néhány hét alatt több millióan látták, a felvétel Brazíliától Oroszországig, a legnagyobb hírügynökségektől a neves világlapokig és televíziós társaságokig bejárta a földkerekséget.
   
A kommentelők körében is gyorsan népszerűvé vált és elismerést kiváltó videónak köszönhetően a Zala megyei Rédicsen és 11 környékbeli településen szolgáló plébános egyebek mellett szerepelt a Reuters vagy az AFP hírügynökség beszámolóiban, vezető hírként a brit BBC és az amerikai CNN honlapján, de német, orosz, spanyol, portugál, olasz, francia vagy éppen török nyelvű weblapokon, televíziókban, heti- és napilapokban közölték a róla szóló hírt és képeket. Arról is kapott visszajelzéseket, hogy Peruban, Japánban, de még Kínában is látták a bemutatóját, s szinte kivétel nélkül dicsérő, elismerő szavakat kapott érte.
   
A váratlan karrierről korábban az MTI-nek elmondta: már csak azért is tűnik szinte hihetetlennek, mert nem a bulvármédia tette híressé a gördeszkázó plébánost. Ráadásul a kommentálók túlnyomó többsége elismeréssel méltatta a fellépését, mert mindenütt és mindenkinek azt hangsúlyozza: nem azért állt a gördeszkára, hogy produkálja magát. Hite szerint ugyanis a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik ezáltal az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek.

MTI Itthon

Gördeszkapálya a Városligetben

Gördeszkapálya létesült a Városligetben, ahol a Petőfi Csarnok szomszédságában található használaton kívüli "dühöngőt" alakították át és a deszkás trükkök gyakorlásához szükséges elemekkel szerelték fel.

MTI Shake

Már a tengerentúlról is keresik a gördeszkás atyát

Az internet révén alig két hét alatt világhírűvé vált Lendvai Zoltán katolikus plébános gördeszkázós mutatványa, ami Brazíliától Oroszországig, a legnagyobb hírügynökségektől a neves világlapokig és televíziós társaságokig bejárta a földkerekséget.

Mennyei megyei: belerúghattak a piros lapokat osztogató bíróba Sokorópátkán

Mennyei megyei: belerúghattak a piros lapokat osztogató bíróba Sokorópátkán

83 országból 452 "gülenista" kiadását kéri Törökország

83 országból 452 "gülenista" kiadását kéri Törökország

Sosem építik újjá Paradise városát, amit elemésztett a tűz – videók

Sosem építik újjá Paradise városát, amit elemésztett a tűz – videók

Demszky meggondolta, nem indul Tarlós ellen

Demszky meggondolta, nem indul Tarlós ellen

Meghalt egy hajtó, mert szabályt szegett a vadász

Meghalt egy hajtó, mert szabályt szegett a vadász

Íme a friss lista: ezek most a leggyorsabb számítógépek

Íme a friss lista: ezek most a leggyorsabb számítógépek