szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szombattól legális az azonos neműek házassága Nagy-Britanniában. A 67 éves Elton John és párja, akivel 20 éve vannak együtt, élnek a lehetőséggel, noha jogilag nem tartják szükségesnek a házasságkötést.

Elton John bejelentette, hogy élve egy új nagy-britanniai törvény adta lehetőséggel, ő is a házasság szintjére emeli kapcsolatát férfi élettársával. A popzene 67 éves szupersztárja és David Furnish, az 51 éves amerikai filmes húsz éve társa egymásnak. Több mint nyolc éve élnek bejegyzett élettársi kapcsolatban, s két, béranyától született fiúgyermeket nevelnek. 

Az énekes hétvégi interjúkban elmondta: noha jogilag nem látják szükségét a házasságkötésnek, híres párként kötelességüknek érzik, hogy felhívják a figyelmet "olyasmire, amiről sok meleg férfi soha még csak nem is álmodhatott ebben az országban".

Angliában és Walesben március 29-től van lehetőség az azonos neműek házasságára. Elton John azt mondta, büszke Angliára, és azokra a törvényekre, amelyek Daviddel való megismerkedésük óta életbe léptek hazájában.

©

Az új törvény öröm, amelyet meg kell ünnepelni. "Ha a kormányod megadja ezt a csodálatos jogot, akkor élni kell vele" - mondta a házasságkötési tervvel kapcsolatban. A világsztár és partnere - a jogegyenlőségért küzdő mozgalom melletti szimbolikus kiállásként - az elsők között létesített bejegyzett élettársi kapcsolatot 2005. december 21-én, az eseményt egy 2 millió dolláros lagzival, 650 vendég jelenlétében ünnepelték meg. 

Az akkori felhajtástól eltérően a házasságkötést szűk körben, csak gyermekeik - a hároméves Zachary és az egyéves Elijah - és a tanúk jelenlétében tervezik májusban egy angliai anyakönyvvezetőnél. 

Elton John azt mondta, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat a vártnál jobban megváltoztatta az életüket, növelte egymás iránti elkötelezettségüket, felelősségtudatukat. A pár úgy véli, személyes példamutatásuk segített csökkenteni a homoszexuálisokat sújtó előítéleteket is.

A popsztár pályafutásának négy évtizede alatt 250 millió albumot adott el.

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve

Róth Elza: Demeter Szilárd és a radikális nihilizmus remekműve

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába