szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon rosszak a körülmények az ausztrál nyílt teniszbajnokság helyszínén, a szél arra fújta az erdőtüzek füstjét.

Óriási hiba volt, hogy két nappal ezelőtt elindították a selejtezőket – mondta a Vg.hu-nak Babos Tímea, aki Melbourne-ban várja, hogy számára is elkezdődjön az ausztrál nyílt teniszbajnokság. A magyar teniszező szerint lett volna elég idő lebonyolítani a tornának ezt a részét akkor is, ha eltolják a kezdést. A szervezők döntése miatt azonban most nagyon sok játékos szenved.

Én tegnap edzettem, és én is éreztem a levegő rossz minőségét, nem volt könnyű lélegezni. A meccssterssz és a meleg hatására valószínűleg ez százszor rosszabb lehet” – magyarázta Babos.

A párosban háromszoros világbajnok teniszező beszámolója szerint azért is nagyon rossz a helyzet Melbourne-ben, hogy az elmúlt két napban arra fújta a kontinensen tomboló bozót- és erdőtüzek füstjét a szél. Az eső valamelyest javított ugyan a körülményeken, a játékosoknak az is nehézséget okoz, hogy az időjárás igen hektikus: a korábbi 36 fokos hőség után most csupán 18 fok van.

Babos szerint kizárt, hogy törlik az év első Grand Slam-versenyét, bár például a melbourne-i lóversenyt lefújták a levegő rossz minősége miatt. „Minden játékos úgy gondolta, hogy a tenisszel is ezt kellett volna tenni” – mondta.

Elkezdődött az Australian Open, de vajon véget is ér?

Javában zajlik ausztrál Grand Slam torna selejtezője úgy, hogy a versenynek otthont adó Melbourne levegőjénél jelenleg nincs rosszabb minőségű a világon. A teniszezők bevállalták a szereplést, de egyre több jel mutat arra, hogy az egészségük érdekében ki kellene hagyniuk a tornát. Australian Open a bozóttüzek árnyékában.

A sportoló szerint a versenyt szervező ausztrál teniszszövetség tudja, hogy hibázott, de most már kitartanak a rendezés mellett. „Reméljük, a jövőben jobban átgondolják, hogy ilyen körülmények között szabad-e játszani, hiszen a médiában olyan cikkeket olvashatunk, hogy aki teheti, ki se menjen az utcára, még az állatokat se engedje ki. Ehhez képest a teniszezőknek le kell játszani a meccseket, amit nem kellett volna megengedni.”

Ahogy korábban megírtuk, kedden a szlovén Dalila Jakupovic egy köhögési roham után jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccsét, Bondár Anna pedig csupán 19 percet játszhatott a Barbora Krejcikova ellen, mert 2:2-es állásnál a rossz levegő miatt félbeszakították találkozót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Biztonságról és védelemről tárgyaltak az uniós vezetők

Nagyot ment a Richter 2020-ban

Nagyot ment a Richter 2020-ban

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja