szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az MSSZ-elnöke, Miklós Edit szerint furcsa, hogy leváltották őket, miután a szakmai beszámolójukat nagy többséggel fogadta el az elnökség.

Csütörtökön tartották a Magyar Sí Szövetség (MSSZ) küldöttgyűlését. Az Index információi szerint nyögvenyelősen és személyeskedésektől sem mentesen zajlott az ülés, több órán keresztül arról ment a vita, hogy mi kerülhet fel a napirendi pontok közé, és hogy ki legyen a gyűlés levezető elnöke, illetve a jegyző.

Reggel tíz és délután négy között még mindig csak négy pontot tárgyaltak meg a tizenhatból, a legfontosabb ügyekben viszont már ekkor döntés született.

A MSSZ közleményében azt írta, hogy a küldöttgyűlés - miután elsöprő többséggel elfogadta az elnökség szakmai beszámolóját - 28 igen, 11 nem és 6 tartózkodás ellenében visszahívta az elnökséget, ezt követően jelölő bizottságot hoznak létre, az új küldöttgyűlést pedig szeptember 11-re hívják össze.

A szövetség elnöke eddig Miklós Edit, olimpiai hetedik alpesi síző volt, alelnökként Gótzy Antal dolgozott, az elnökség tagjai pedig Büki Gábor, Tóth Zalán, Becze Tibor Zsolt, Kis Márton Vidor és Szőcs Emőke voltak.

Milós Edit később az MTI-nek nyilatkozott.

"Furcsállom, hogy a beszámolót elfogadta küldöttgyűlés, majd ennek ellenére visszahívott engem és az elnökséget. Amiért elvállaltam a posztot, azt megtettem, ami a tudásomból tellett, azt véghez vittem. A sportolókért dolgoztam, olyan szakmai programot dolgoztunk ki, melynek már látszottak az eredményei, de lehet, hogy másra van szükség

- nyilatkozta a volt elnök.

A küldöttgyűlés végül nem tárgyalt többet a négy pontnál, a többi 12-re majd a szeptember 11-i gyűlésen térnek majd vissza.

A MSSZ-t 2018 áprilisa óta vezette Miklós Edit, aki csak a bíróság döntése után tudta hivatalosan is elfoglalni a posztot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilenc újabb magyar lett koronavírusos

Kilenc újabb magyar lett koronavírusos

Erőszakos térfoglalásról beszélnek, újabb oktató mondott le, miután kiderült, hogy Vidnyánszky veszi át a Színművészetit

Erőszakos térfoglalásról beszélnek, újabb oktató mondott le, miután kiderült, hogy Vidnyánszky veszi át a Színművészetit

A világhírű magyar tudós, akiből nem tudott kémet csinálni a kommunista belügy

A világhírű magyar tudós, akiből nem tudott kémet csinálni a kommunista belügy