szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szigorú járványügyi intézkedésekkel, a szokásosnál sokkal kevesebb külföldi nevezővel, de megrendezték az ősz első budapesti futóversenyét.

A járvány miatt rendkívüli biztonsági intézkedésekkel, de megrendezték a Wizz Air Budapest Félmaratont. A futók a rajtszámukat csak lázmérés után vehették át, a rajtzónába maszkban állhattak be, a frissítőállomások pedig érintkezésmentesek voltak.

A szervezők közleménye szerint a létszámon is lehetett érezni a járvány hatását, míg máskor sok külföldi jön Budapestre futni, ezúttal nagyrészt csak azok voltak itt, akik olyan országból érkeznek, ahonnan könnyebb beutazni Magyarországra.

Így is több ezren futottak: a félmaratoni távon 3774-en értek célba, a páros váltóban 318 csapat indult, hármas váltóban pedig 185 trió ment végig a 21 kilométeren. A tíz kilométeres távon közel ezren mentek végig.

Ez a verseny egyben a magyar országos bajnokság is volt, így gyakorlatilag a teljes magyar élmezőny ott volt a nevezők között. A férfiaknál nem született meglepetés, egymás után negyedszer Csere Gáspár, a BEAC futója győzött, ezúttal 1:06:29 alatt rohant végig a 21 kilométeren (ha valaki amatőrként szeretné értékelni ezt a teljesítményt, próbáljon meg száz métert 19 másodpercen belül megtenni, és ha véletlenül sikerülne, képzelje el ezt egymás után kétszáztízszer). A női mezőnyben Kovács-Garami Katalin, a Budapesti Honvéd versenyzője életében először lett félmaratonon magyar bajnok, – évekkel korábban ő 1500 méteren volt bajnok, tavaly pedig a bécsi félmaratont nyerte meg -, ezúttal 1:18:52-es idő kellett a győzelemhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

A röhögéstől a drámáig ível ez a különleges apróhirdetés-gyűjtemény

A röhögéstől a drámáig ível ez a különleges apróhirdetés-gyűjtemény

Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat

Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat