szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A versenyszámot valamikor ezen a héten tartják meg.

Későbbre halasztották a szinkronúszó párosok technikai versenyének hétfői döntőjét a Budapesten zajló vizes Európa-bajnokság nyitónapján, mert elromlottak a Duna Arénában a víz alatti hangszórók.

A berendezések a finálé kezdetétől nem működtek tökéletesen, tizenkét páros – köztük a Farkas Linda–Gács Boglárka-kettős – azonban bemutatta a kűrjét.

Akkor a hangszórók meghibásodása miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy valamikor az első hét folyamán újraindítják majd a mezőnyt.

A párosok technikai versenyében a sportolóknak 2:20 perc – plusz-mínusz 15 másodperc – áll rendelkezésükre, hogy bemutassák a kötelező elemeket tartalmazó gyakorlatukat. Ezt követően a bírók három szempont, a végrehajtás, a hatás és az elemek alapján pontozzák őket.

(Nyitóképünkön az orosz Szvetlana Kolesznyicsenko és Szvetlana Romasina a női szinkronúszás páros rövidprogramjának döntőjében.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!