Seres László
Szerzőnk

Seres László

Seres László hvg360

Seres László: A Jobbik sofőrjei

A mai Jobbikban nem csak (volt) Hitler-fan sofőrt találunk, hanem ott vannak a párt egykoron antiszemita szólamokat hangoztató, politikai értelemben vett sofőrjei is. Lehet-e „pragmatikus” módon együttműködni a Jobbikkal, amíg ez a párt nem képes az azonnali sofőrváltásra? Vélemény.

Seres László hvg360

Seres: Covid és állam, avagy út a szolgasághoz

Remek hír, hogy a kormány kiszervezi a döntés felelősségét, ha a mindenkit érintő nyitásról van szó. De amíg nem szavazhatunk az őrült szigorítások, és persze a gazdaság bürokratikus megrendszabályozása ellen, addig nem dőlhetünk hátra! Vélemény.

Seres László HVG Hetilap

Barbárok a kapuk mögött

A Covid egyelőre Amerikában is mindent visz, dacára annak, hogy – élő klasszikust idézve – kormányváltásnál több, rendszerváltásnál kevesebb történt, szerencsére. Nem meglepő, hogy a koronavírus várható kezelése nagy várakozást kelt a hatalomváltás heteiben odaát, pláne hogy a folyamatosan lediktátorozott Trump helyett Biden volt az, aki kezdettől fogva kemény lockdownokat hirdető, a szövetségi kormányzat jogait bővíteni akaró, általános maszkviselést sürgető kampányt folytatott. Az, hogy ebből valószínűleg nem lesz semmi, nemcsak annak köszönhető, hogy a számok Amerikában sem igazolják a teljes lezárás hatékonyságát, hanem – leginkább – a választók bölcsességének.

Seres László hvg360

Seres László: Sorostalanság

Soros Györgyöt természetesen lehet bírálni, de nem úgy, ahogy azt a NER vezető kultúrfunkcionáriusa tette. Demeter Szilárd őrült beszéde azonban nem önmagában álló eset - a NER évek óta tartó identitáspolitikai ámokfutásának újabb fejezete, igaz: szintlépéssel. Vélemény.

Seres László hvg360

Seres László: Ami Borsodban történt, az ellenzék szégyene

Az ellenzék éveken és különféle ügyeken át számon kérte a NER-t, hogy legyenek következményei a Fidesz-politikusok antiszemita megnyilvánulásainak. Majd egy nem is olyan rég még vastag antiszemita megszólalásairól elhíresült politikust jelölt a borsodi időközi választáson. Ezzel a végtelenül ostoba és elvtelen lépésével lehetetlen helyzetbe manőverezte magát az egyesült ellenzék. Vélemény.

Seres László HVG Hetilap

Az ellenzék szégyene

Közel három éve, egy szürke decemberi napon Pócs János fideszes országgyűlési képviselő kiposztolt egy fotót a Facebookon, amelyen egy Erdélyben levágott, feketére pörkölt disznó volt látható, rajta a felirat: „Ő VOLT A SOROS!!!” A képviselő, aki az „ott már egy disznóval kevesebb van” kommenttel látta el posztját, véletlenül sem látta szükségét a bocsánatkérésnek, miniszterelnöke pedig, aki nem arról híres, hogy elvi kérdést csinál az elvekből, kijelentette: „A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe.”

1 2 3 4 5 6 7
18