szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A harmadik napja tartó, az RTL Klub szolgáltatásait is érintő jelenség mellett péntek délelőtt technikai probléma is felütötte a fejét a UPC-nél. Minden oldal akadozott, sokaknál egyáltalán nem volt internet.

A DNS címkiosztó szervereket érintő hiba lépett fel pénteken a UPC internet-szolgáltatásában. A vállalat előfizetői Facebookon, Twitteren, valamint a hvg.hu-hoz eljuttatott üzenetekben is arról panaszkodtak, hogy a sok szolgáltatás nagyon lassan vagy sehogy sem töltődik be.

Olvasóink jelzése alapján nagyjából fél órán át tartó hibajelenség idejére a UPC telefonos ügyfélszolgálata lényegében feladta a harcot, a cég 1221-es szám elérhetetlen. A Facebookon azt közölték: "Az internet hálózatunkon jelenleg oldalelérési (DNS) probléma jelentkezik. Kollégáink már dolgoznak a hiba elhárításán."

2013 decemberében volt egy komolyabb, DNS-problémára visszavezetett netleállás-sorozat a UPC-nél. Akkor megtámadhatták a szolgáltatót. A mostani hiba okáról még nincsen információ, viszont a cég harmadik napja tartó, netsemlegességi kérdéseket is felvető ügye miatt nem kizárható, hogy most is hasonlóról van szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Nem indul minden választókerületben a Jobbik

Nem indul minden választókerületben a Jobbik