szerző:
hvg.hu

A Pokémon GO után a tavalyi év másik kirobbanó mobiljáték-sikere a Super Mario Run volt. Ez utóbbi játékot azonban egyelőre csak iPhone-on vagy iPaden lehet játszani, és csúnyán pórul járhat az az androidos, aki nem veszi ezt tudomásul.

A megjelenése utáni első négy napban több mint 40 milliószor töltötték le a 2016-os év második, igazán nagy durranásnak ígérkező játékát, a Super Mario Runt – más kérdés, hogy az első tapasztalatok vele nem voltak túl kedvezőek.

A játék egyértelműen iOS-es eszközökre készült, és mivel ez egy ilyen játéknál szokatlan a mobilvilágban, az androidosok sem akartak kimaradni a jóból. Töltik is le szorgalmasan a harmadik féltől származó Super Mario Run APK-t (csomagolt fájlt), azonban ezeknek az appoknak a többsége vírus, annak ellenére, hogy pont úgy néznek ki, mint az igazi Super Mario.

A Trend Micro össze is számolta, hogy 9000 Super Mario app kering a neten, és ezek kétharmada kártékony, ráadásul a tavalyi évben több mint 90 ezerszer töltöttek le ilyen rosszindulatú Super Mariókat.

Ilyen képernyők szórakoztathatják, ha nincs türelme kivárni a hivatalos androidos Super Mario Runt
©

A kártékony Super Mariók akár teljesen is átvehetik az ellenőrzést a telefon felett, és kényes adatokat juttathatnak el megbízóiknak. Mások folyamatos bannerekkel, reklámokkal bosszantják a felhasználót, sőt egyéb rosszindulatú appokat telepítenek áldozatuk telefonjára. Szóval, ha ön androidos, még legyen egy kis türelemmel, mivel – egy év végi hír alapján – már nem is kell sokat várnia.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!