szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jóváhagyta az FCC amerikai frekvenciahatóság a OneWeb amerikai nyitányát, ezzel egy kulcsfontosságú piac is megnyílt a világ minden országába olcsó internet szórását tervező vállalat előtt.

Korábban 648, az FCC által most jóváhagyott terv szerint 720 darab műholddal kívánja beindítani internetszolgáltatását a OneWeb nevű brit vállalat. A cég alacsony Föld körüli pályán keringteti majd a rendszert, amelyet terveik szerint tesztüzemben már 2018-ban beindítanak. Jövőre még csak 10 műhold kering majd, a teljes, az egész világon lefedettséget biztosító rendszer 2019-ben indulhat el.

A OneWeb a rakéták fejlesztéséhez saját rendszer fejlesztett. Érdekesség, hogy nem a földről lövik majd fel a műholdakat, hanem egy repülőgép fedélzetéről. (A módszerről itt olvashat.)

Még grandiózusabb terven dolgozik Elon Musk, a SpaceX 4425 új műholdat juttatna a világűrbe, a rendszerrel a világon mindenhol 1 gigabites sávszélességű internetet sugároznának le a Földre.

Ha értesülni szeretne róla, mikor elindul az olcsó netszolgáltatás, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!