szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt órákban deaktiválták a mobilszolgáltatók azokat a feltöltős SIM-kártyákat, melyekkel nem végezték el használóik a törvény által előírt adategyeztetést.

Jogszabályi okok miatt miatt szombaton megszűnt a hívószáma azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleknek, akik nem egyeztetik személyes adataikat június 30-áig, azaz péntekig. Ez azt jelenti, hogy sem telefonálni, sem sms-ezni, sem mobilnetezni nem tudnak, egyedül segélyhívásra van lehetőségük.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a mobilszolgáltatók is sokáig úgy kommunikálták, a deaktivált SIM-kártyák tulajdonosai örökre elbúcsúzhatnak az addigi telefonszámuktól. Az elmúlt napokban kiderült, hogy ez nem egészen így van, a Telekom, a Telenor és a Vodafone ügyfelei is visszakaphatják eddig használt számukat.

A Telekom péntekig minden addig nem regisztrált Domino SIM-kártyára kiküldött egy kódot, amellyel szeptember 30-ig online is megköthetik új szerződésüket a régi hívószámra az ügyfelek. A tudnivalókról és az újraaktiválás lépéseiről itt olvashat.

A telenorosok, ha szeptember 1-ig felkeresik bármelyik Telenor üzletet és új szerződést kötnek, a korábbi telefonszámukat és egyenlegüket is visszakapják a szolgáltatótól – de az egyenlegről lemondva akár jövő februárig is elhúzható a dolog – telenorosként itt találja a tudnivalókat.

A Vodafone-ügyfelek a törölt szerződéseik helyett, az adategyeztetést követően, telefonszámuk, SIM-kártyájuk és egyenlegük megtartásával díjmentesen új szerződést köthetnek a 1270-es ügyfélszolgálati telefonszámon és személyesen a Vodafone üzleteiben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina

A koronavírus-védőoltás után a BioNTech igazi nagyágyúja: a rák elleni vakcina